Тематика наукових досліджень кафедри
№ п/п |
Підтема |
Тема роботи |
Науково-педагогічний працівник |
|
Розробити високоефективні ресурсоощадні технології зберігання продукції садівництва і рецептури та технології виготовлення нових продуктів їх переробки з покращеними біологічними властивостями |
|
|||
1.1. |
Розробка сучасних технологій зберігання плодів та овочів |
Наукові керівники: професори Найченко В.М., Осокіна Н.М., Мельник О.В. |
|
|
Розробка сучасної технології зберігання і переробки плодів та овочів |
професор Найченко В.М. |
|
||
Теоретичне обґрунтування формування та збереження якості ягід суниці |
доцент Заморська І.Л. |
|
||
Зберігання кабачків, аличі та використання їх для виготовлення нових видів консервів |
старший викладач Харченко З.М. |
|
||
Вплив препарату Полідез на тривалість зберігання та якість плодоовочевої сировини |
старший викладач Миронюк С.С. |
|
||
Удосконалення технології зберігання і переробки плодів вишні |
викладач, канд. с.-г. наук Василишина О.В. |
|
||
|
|
Удосконалення технології зберігання кісточкових з післязбиральною обробкою інгібітором біосинтезу етилену |
викладач Пиркало В.В. |
|
Збереженість яблук за різних строків збирання і оброблення інгібітором біосинтезу етилену вирощених на підщепах М9 та ММ 106 |
аспірант Мельник І.О. |
|
||
Вплив строку збирання на лежкоздатність і якість плодів яблуні з інтенсивного насадження в Правобережному Лісостепу України |
викладач Жмуденко Ю.М. |
|
||
Диференціація ресурсного потенціалу сортаменту плодів груші України за призначенням |
викладач Мазур В.А. |
|
||
1.2. |
Розробка технологій раціонального використання плодів та овочів |
Наукові керівники: професори Токар А.Ю., Литовченко О.М. |
|
|
|
|
Розробка технологій раціонального використання плодів та овочів |
професор Токар А.Ю. |
|
Вплив строків зберігання на вихід і якість соків з плодів та овочів |
викладач Матенчук Л.Ю. |
|
||
Хіміко-технологічна оцінка яблук з метою визначення придатності їх до переробки на некріплені виноматеріали з використанням горобини звичайної |
викладач Щербак М.А. |
|
||
Удосконалення технології консервованих овочевих салатів |
викладач Сокирська Л.М. |
|
||
|
|
Розробка продуктів функціонального харчування на основі актинідії |
викладач Калайда К.В. |
|
Удосконалення технології виробництва безалкогольних напоїв на основі концентрованого яблучного соку |
викладач Аністратенко О.І. |
|
||
Використання нетрадиційної сировини в плодово-ягідному виноробстві |
викладач, канд. техн. наук Гайдай І.В. |
|
||
Збереженість капусти броколі та кольрабі в охолодженому стані |
аспірант Коваль Н.Ю. |
|
||
Удосконалення технології плодово-ягідних напоїв з метою підвищення їх біологічної цінності |
викладач Орел О.В. |
|
||
Розробка нових методів контролю при виробництві плодово-ягідних вин |
викладач Побережець В.І. |
|
||
1.3. |
Розробка рецептури та технології виготовлення нових видів продуктів з продукції овочівництва та рослинництва з покращеними біологічними властивостями |
Науковий керівник: професор Безусов А.Т. |
|
|
|
|
Удосконалення технології консервування спаржі |
викладач Гонта І.А. |
|
Удосконалення технології виробництва консервів з молодої картоплі |
викладач Головкіна Л.І. |
|