02.06.2025 93

2 червня — День здорового харчування

Громада Уманського національного університету відзначає дату, започатковану у 2011 році, метою якої є інформування спільноти про вплив на здоров’я здорового харчування.

Правильна культура їжі та уникнення переїдання — тема обов’язкова до розгляду в кожній свідомій родині. Корисні продукти мають лікувальний вплив на організм за умови нормованого споживання. Гормон гастрин виробляється саме в шлунку, він допомагає організму бороти депресію та відчувати задоволення, стимулює вироблення інших гормонів, а вони — регулюють травлення. Такий взаємозв’язок в організмі дозволяє людині самозцілюватись за умови лише одного правильного харчування та мати міцне здоров’я.

До речі, якщо ви оберете спеціальність «Харчові технології», на кафедрі харчових технологій (https://ft.udau.edu.ua/) Уманського національного університету вас навчать створювати якісні збалансовані продукти харчування.

Баланс білків, жирів і вуглеводів, достатня кількість води, регулярність харчування, обмеження крайнощів та заміна шкідливих продуктів корисними — прості істини, які змінять якість вашого життя. Вміння чути власне тіло, а не бігти за модними трендами — головна умова життєдіяльності, баланс активності та сну не менш важливий, тож, розумійте власні потреби, не обманюйте свій організм і він віддячить вам міцним здоров’ям. Будьте здорові, шановні земляки!