22.01.2023 1613

З Днем Соборності України!

Українська державність – це шлях історичних випробувань, запеклої боротьби та впевненого руху до цілі. В усі часи історичні землі України намагалися розділити, а народ – знищити. Однак дух волелюбства та прагнення жити єдиними, у незалежній державі, свобідними та рівними серед кращих завжди знаходив вихід і піднімав хвилю непокори та визвольного руху.

На початку ХХ століття українці вже почали втілювати мрію про суверенну, соборну державу. Саме тому 22 січня 1918 року відбулися дві знакові події: проголошення незалежності Українською Народною Республікою й об’єднання Актом Злуки земель УНР і ЗУНР в єдину державу. Проте тогочасна боротьба за незалежність і суверенітет була нерівною й українці не змогли насолодитися омріяною свободою.

Нині ж, через 105 років, український народ знову бореться за єдність своїх земель. І знову з тим самим кривавим загарбником. Проте цього разу ми не здамося, адже понад 30 років незалежності дали поштовх для зростання нової генерації українців, які понад усе цінують волю та свободу.

З Днем Соборності України, шановні колеги! Сьогодні ми сильні, тому що єдині в своїх мріях і прагненнях, а наш дух згенерований прагненням справедливості, правди та любові до рідної землі. Тримаймося своїх переконань і цілей – і наші титанічні зусилля неодмінно трансформуються у квітучу Україну, де завжди світитиме сонце волі та свободи!

 

Ректор                                         Олена НЕПОЧАТЕНКО