21.11.2022 2511

З Днем Гідності та Свободи!

З Днем Гідності та Свободи!
З Днем Гідності та Свободи!

Нині, в умовах війни, ми, українці, відзначаємо 9 річницю Революції Гідності. Мати гідність і дотримуватися власних принципів, ідеалів, світогляду – це найвища свобода людини і громадянина.

Нашу свободу поневолювали, а гідність принижували. Нам нав’язували думку, що українцем бути несучасно, деструктивно, другорядно. Але голос справжньої свободи, яка живе в душі, закладена генетично, неможливо заглушити ніякими заборонними указами, концтабірними розстрілами та залякуваннями.

Коріння розквіту народного волевиявлення вирубували методично, століття за століттям, рік за роком. Але підживлене народним Майданом, нашим першим переможним боєм проти загарбницької методики імперського правління, воно ожило й отримало нову силу. Саме тому гаслом цьогорічного відзначення стане: «Вистояли на Майдані – переможемо у війні». І нині саме наші військові є найяскравішими поборниками за волю та честь українського народу.

Ми прямуємо дорогою боротьби, аби наші нащадки мали свободу – справжню, українську, безкраю, як степ, і неосяжну, як небо. Ми були, є і будемо гідними всіх, хто сіяв зерна непокори рабству і проносив їх крізь тортури, аби назавжди вшити у код українців.

З Днем Гідності та Свободи!

Ректор Олена НЕПОЧАТЕНКО