23.08.2021 4870

З Днем Державного Прапора й Днем Незалежності України!

Шановна університетська громадо!

З Днем Державного Прапора й Днем Незалежності України!
З Днем Державного Прапора й Днем Незалежності України!

Ось уже три десятиріччя поспіль ми, українці, гордо несемо звання вільного народу. Нації, яка втілює в життя найзаповітніші прагнення та сподівання. Спільноти, для якої відсутні нездоланні перешкоди на шляху до мрії. Єдиного живого організму, для якого «дихати» та «бути незалежними» – слова-синоніми.

Саме тому спекотні серпневі дні стали для кожного з нас знаковими. Адже 24 серпня наша держава офіційно, на увесь світ, заявила про себе, як про незалежне формування з власною територією, волелюбним народом і милозвучним, віками виплеканим йменням – Україна. А 23 серпня стало датою узаконення вікового натхненника поколінь українців – Державного Прапора.

Ми, українці, завжди повинні пам’ятати свою історичну минувшину, аби з покоління в покоління передавати усвідомлення ціни нашої волі. І розуміти надважливість шанування символів виплеканої у горнилі боротьби державності, передусім – стяга, під гармонійними кольорами якого вигартовувалася споконвічна українська мрія.

Шановні колеги! Зі всією притаманною нашій спільноті відповідальністю, ми маємо усвідомлювати важливість кожного вчинку. Адже своїми науковими здобутками, освітніми досягненнями, щоденною роботою плекаємо як особисте майбуття, так і нашої держави. Тож шануймо себе та свою працю, поважаймо та пропагуймо історичні національні цінності, зрощуймо у собі та в поколіннях юних українців любов до рідної землі.

Вітаю всіх зі знаковими для кожного з нас святами, зичу всім добра, здоров’я та втілення мрій. І пам’ятаймо: Україна – це ми, наші вчинки та дії, діти та їх світосприйняття. Миру та злагоди нашій державі!

З Днем Прапора та Днем незалежності України!

Ректор Олена Непочатенко