27.10.2022 2940

Ярмарок вакансій – 2022: перспективи працевлаштування для молоді

Як швидко та ефективно знайти не просто нових людей у команду, а фахівців, які мають фундаментальні знання за спеціальністю та готові варіювати їх у професійну сферу? Найефективніше у нинішній воєнний час – розмістити вакансії на різних платформах, додати багато докладної інформації і чекати на зворотній зв'язок. Це обов’язково спрацює, але солодкою родзинкою для роботодавців завжди було похизуватися перед конкурентами гарними фахівцями, які підприємство зростило, а перед майбутніми професіоналами – перевагами свого підприємства. Саме висвітлення переваг тієї чи іншої професії відбувалося у рамках циклу професійних тренінгів «ЯРМАРОК ВАКАНСІЙ – 2022», зорганізованих Центром професійно-кар’єрної орієнтації та довузівської підготовки Уманського національного університету садівництва. Віжуалом  проєкту стала вірна орієнтація молоді на творчо-професійний шлях, адже будь-яка робота, що викликає захоплення, і є покликанням. Аби студенти легко знайшли свою життєву та професійну мету та загорілися майбутньою роботою, до онлайн-бесіди були залучені найкращі фахівці відомих підприємств і холдингів. Окрім усього, під час зустрічей можна було обговорити не лише вимоги роботодавців, а й попередньо виявити нагальність практичного застосування своїх знань і вмінь, що, безумовно, заохочує до навчання та відкриває нові резерви потенціалу молоді.

Ярмарок вакансій – 2022: перспективи працевлаштування для молоді
Ярмарок вакансій – 2022: перспективи працевлаштування для молоді

Студенти Уманського національного університету садівництва позиціонують себе з успішними здобувачами високоякісної освіти. Та вибір фахового спрямування по завершенню навчального закладу й укріплення особистості на професійній ниві красномовно свідчить про успіх і є не менш значущим для кар’єри, як і саме навчання. Тож, згідно графіку, 4 жовтня своє знайомство з професійним світом розпочали студенти інженерно-технологічного факультету, яким випала нагода поспілкуватися з представниками відомих компаній та підприємств країни: ФГ «Гадз» (доповідач – Олег ГРИЦАК); ПрАТ «МХП» (доповідач – Ксенія МОТОРІНА); ТОВ СП «НІБУЛОН» (доповідач – Ірина САВЕНКО); ТОВ «Кернел-Трейд» (доповідач – Сергій РЯБЧИК); ТОВ «ЕРІДОН ТЕХ» Уманське представництво (доповідач – Володимир СТЕПАНЮК); Завод «Консима» (доповідач – Геннадій Клисак).

6 жовтня свою обізнаність із ринком працевлаштування підвищували студенти факультету агрономії. Перед здобувачами освіти слово тримали Юрій СТРУМІНСЬКИЙ, керівник підрозділу регіонального відділу продажу насіння компанії «Сингента»; Валентин БОЛЮК, генеральний директор ТОВ «СервісАгро–Умань»; Віктор ПОЛІЩУК, директор з розвитку ТОВ «Агроексперт»; Юрій НОВАК, менеджер центрального регіону ТОВ «Unifer-X»; Тетяна ЗМАНОВСЬКА, ПП «Росток». Представники компаній проінформували потенційних працівників про низку кваліфікаційних вимог згідно зайняття посад та розповіли про перспективи кар’єрного зростання.

11 жовтня мали нагоду відвідати Ярмарок вакансій студенти факультету лісового і садово-паркового господарства, для яких відбулася онлайн зустріч з проведенням тренінгів за різними спрямуваннями: лісове господарство, садово-паркове господарство, геодезія та землеустрій. Захід надихнув учасників, майбутніх власників кращих вакансій України, на роздуми та вірне планування майбутньої кар’єри. А доповідачами цього етапу Ярмарку стали Ірина ВДОВЕНКО – ФОП «Вдовенко Ірина Сергіївна» Садовий центр «Зелена долина»; Володимир ГРАБОВИЙ – директор НДП «Софіївка» НАН України; Олександр САВЧЕНКО – директор ДП «Ананьївське лісове господарство»; Анатолій ГУСАК – головний лісничий ДП «Уманське лісове господарство».

«Ярмарок вакансій – 2022» на факультеті плодоовочівництва, екології та захисту рослин було проведено 13 жовтня. Підприємства-роботодавці даної сфери надзвичайно цінують наукову базу Уманського НУС за високоякісних фахівців. Присутні студенти покладають теж великі сподівання на захід, адже омріяна професія може дати можливість кожному не працювати, а насолоджуватися все життя. Тож свої потенційні вакансії студентському загалу презентували Національний дендрологічний парк «Софіївка» НАН України – доповідач кандидат біологічних наук, старший науковий співробітник, завідувач відділу трав’янистих рослин Інна ДІДЕНКО; Уманський тепличний комбінат – доповідач заступник директора з управління персоналом Ярослав СЕРЕДА; ФГ «Родина Неофіти» – доповідач Богдан ЧЕЦЬКИЙ.

18 жовтня відбувся «Ярмарок вакансій», який є актуальним у прозорості вимог працедавців наразі і для студентів випускних курсів факультету менеджменту. Провідні компанії регіонального рівня мали змогу через представників запропонувати посади цікаві для наших студентів. Потенційними роботодавцями, які презентували свої підприємства, стали директор ТОВ «Агроплант» Олександр МОРДАЧ; секретар Наталія СИРОТЮК, яка охарактеризувала роботу Виконавчого комітету Уманської міської ради; адміністратор Володимир НЕСИТОВ презентував Готельний комплекс «Фортеця»; ТОВ «Дитячий оздоровчий заклад «Бригантина» представила директор Вікторія НАКОНЕЧНА.

Факультет економіки і підприємництва став заключним у циклі професійних тренінгів «Ярмарок вакансій – 2022». Присутні мали нагоду розглянути презентації відомих в Україні та за кордоном компаній і фірм: ТОВ «Об’єднана сільськогосподарська компанія», яку представляв генеральний директор Ігор НОВИЦЬКИЙ; Управління Північного офісу Держаудитслужби в Черкаській області характеризував заступник начальника управління, начальник відділу контролю у галузі освіти, науки, спорту та інформації Олексій ГОНЧАРЕНКО; про ПРАТ «СВІТ МЕБЛІВ» розповіла начальник відділу маркетингу та реклами Лілія НИЖНИК; філію Черкаського обласного управління Ощадбанк ТВБВ номер 123/0349 представила– заступник керуючого Тетяна ПРИТУЛЯК; Шаргородську районну філію Вінницького обласного центру зайнятості презентувала заступник директора, начальник відділу надання соціальних послуг з працевлаштування населення Людмила ЯВОРСЬКА; до роботи в ІТ компанії MileStep запрошувала студентство HR manager Марія ДІДЕНКО та керівник департаменту розробки IT продуктів Владислав РАДЗІЄВСЬКИЙ; представником міжнародної компанії «Сингента» став менеджер з регіонального розвитку дистрибуції Володимир КЛИМЕНКО. Усі спікери зустрічі запропонували програми з працевлаштування та стажування, які допоможуть студентам орієнтувати власну навчальну базу згідно вимог роботодавця.

Колектив університету багато років поспіль підтримує та розширює співробітництво з керівниками підприємств і організацій. Студенти-випускники є гідною візитівкою навчального закладу, тому коло роботодавців з кожним роком має все більший спектр попиту на наших вихованців. Висловлюємо вдячність всім активним учасникам та організаторам, які, не зважаючи на воєнний час і нестабільну безпекову ситуацію, сприяють працевлаштуванню молодих спеціалістів. Тож зичимо студентам правильного вибору, роботодавцям – класних фахівців, а всім нам – миру та міцного здоров’я!

 

Пресцентр Уманського НУС