14.03.2023 1284

Воля до добра – ознака українських добровольців

Воля до добра – ознака українських добровольців
Воля до добра – ознака українських добровольців

Національний календар України віднедавна має відносно нове свято – воно про тих, хто з першим подихом загарбницького буревію відкрито та на повну силу заявив про свій намір присвятити життєвий час захисту інтересів і вільного, щасливого майбутнього рідної країни і її народу. І нині 14 березня ми вшановуємо звитяжників доброї волі – українських добровольців.

Чимало добровольців і серед студентів, випускників і викладачів Уманського національного університету садівництва. Університетська спільнота пишається ними – громадянами, які стали прикладом патріотичності та любові до рідної землі та превалювання сили духу. Вони на ділі довели готовність щосекунди стати пліч-о-пліч на захист від ворога, аби рідні, близькі, колеги мали мирне життя.

Завдячуючи єдності та звитязі професійної армії України та добровольців держава - агресорка, росія, яка нині веде окупаційну війну в Україні, отримує гідну відсіч і терпить неминучі поразки. Українські добровольці заполонили простори, необхідні для захисту державних позицій, злетілися з усього світу, прилинули у найскладніший для держави час, аби мати змогу допомогти у скруті Батьківщині.

Саме добровольці одними з перших стали на варті миру країни, проявивши власну тверду позицію та відкрито заявивши про себе 14 березня 2014 року на полігоні в Нових Петрівцях, коли понад 500 бійців самооборони Майдану (Народного Віче), у зв’язку з окупацією росією територій України, почали підготовку до участі в боротьбі за суверенітет і територіальну цілісність України. Вони виступили проти агресора, зіткнувшись з російськими силами ССО, ГРУ і ФСБ, давши змогу Державі вибудувати стратегічну оборону українськими військовими частинами на лінії кримського перешийка та східних кордонів, котрі зазнали військового вторгнення.

Велика сила, коли разом і скріплені доброю волею! Спільні військово-добровольчі сили стримували зажерливих імперіалістів з 2014 – і зупинили агресора під час початку повномасштабного вторгнення. І в 2022 кожне місто, містечко та село мали добровольчі загони, які зупиняли ворога та тримали оборону на місцях.

Шановні добровольці, земляки та колеги! У лиху годину ви стали на захисті всіх фронтів оборони рідної країни, тримаючи у своїх надійних руках долю українців. І ми щиро вклоняємося перед вашою мужністю та хоробрістю, а ще – дбаємо про всі можливі варіанти бути для вас надійною опорою та допомогою. З Днем українського добровольця, наші оборонці!

 

Пресцентр Уманського НУС