09.11.2021 4745

Вітаємо провідників у світ прекрасних національних традицій!

В Уманському національному університеті садівництва є окрема когорта творчих і цілеспрямованих особистостей – це працівники культури та майстри народного мистецтва, колеги, які щоденною діяльністю роблять цінний внесок у відродження української національної культури, у розвиток народної творчості, ведуть активну культурно-просвітницьку діяльність та підтримують ініціативу громадськості колективу навчального закладу. І нині, у Всеукраїнський день працівників культури та майстрів народного мистецтва, саме їм шле свої палкі вітання університетський загал.

Шановні працівники культури та майстри народного мистецтва! Ваше професійне свято не даремно відзначається щорічно 9 листопада – разом із Днем української писемності та мови, адже людина, не знайома з традиціями і мовою рідної країни, вважається чужинцем. Дякуємо, що радуєте та звеселяєте, дозволяєте замислитися над головним, відчути емоції через силу мистецтва – об’єднуєте колектив університету, будучи його душею та серцем. Ваші титанічні зусилля дозволяють вихованцям і слухачам знаходити красу в буденності, надихаючись і підбадьорюючись у сьогоднішній час обмежень і пересторог. А ще ваше професійне свято є важливим для кожного українця, адже всі ми носії традицій і звичаїв сіл, міст, містечок, зрештою, країни, в якій ми живемо. Адже саме культура робить людину особистістю, незримою силою формуючи національну спільність, неповторність, самобутність, несхожість на інших.

Шановні наші провідники у світ прекрасного! Хай ваша життєва дорога буде осяяна світлом, щастям, миром, довголіттям і міцним здоров’ям рідних і близьких. Ви даруєте людям радість, несете культуру до кожного серця, кожної душі, а ще своєю плідною творчою працею звеличуєте рідну Україну, присвятивши своє життя благородній справі – зберігати, розвивати, відтворювати та примножувати духовні скарби нашого народу. Нехай здійсняться всі ваші життєві надії і мрії, кожен день життя буде світлим і сонячним, даруючи нові життєві стежини до високого мистецтва. Миру, добра та любові вам і вашим родинам. Зі святом!

 

Ректорат

Профком

 

Error