08.03.2023 1564

Весна перемагає!

Сумна і ніжна. Мовчазна і ні.
Я та, якій протягують долоні…
Я палена у відьомськім вогні
і писана у золотій іконі…

Софія КРИМОВСЬКА

Кожна Жінка в Уманському національному університеті садівництва має право на окрему прозу та риму про себе. Війна не має вас позбавляти здатності відчувати себе щасливими, потрібними, найкращими, живими. І змусити прекрасних українок забути про весь біль, відродитися для і заради життя можуть перші провісники весни.

Яскравішою і тривалішою стає доба, і кожна наступна днина належить жіночим серцям:

Тим, хто вдягнув пік сель...

Тим, хто відправив на війну рідного, близького, коханого, знайомого...

Тим, хто, проливаючи вночі сльози, зорганізовується вдосвіта до неперевершеності та, досконало виконуючи соціальні обов’язки, щиро, з добром і миром у серці, крокує до мирного життя, а на шляху ще і намагається морально зростати…

Тим, хто тендітними руками сталевою хваткою тримає свою лінію оборони: освітню, наукову, медичну, соціальну, підприємницьку…

Їхні серця загартовуються щосекунди, зберігаючи всередині закрицьованого сховку тепло, ніжність, любов…

Наша українська жінка – досконала! У ній наміксовано безліч умінь і навичок, інтелекту, вишуканості та красномовності, родзинок загадковості та непередбачуваності! У ній скільки духовної та фізичної краси, що ними можна облагородити увесь світ і злікувати найтяжчі рани. Здається, сам Всесвіт створив вас, досконалих і неповторних Галатей, аби ви стали справжньою опорою в сучасному історичному світі. Жінок, які міцно тримають дух нації та морально стійко, з жартами та працелюбством, натхненно створюють життя в житті. Жінок, які своєю любов’ю огортають все, до чого торкаються. Жінок, які прогресують на ниві освіти та науки, формуючи дійсність своїми напрацюваннями та здобутками.

Нікому і ніколи не збагнути, звідки ви черпаєте силу. Як у воєнних буднях, під ракетними атаками вам вдається лишатися красунями з палким серцем й огортати своєю турботою оточення. Звідки беруться ті снага та воля крізь власний біль і переживання допомагати ближнім, займатися волонтерством, піклуватися про тварин, навчати молодь, виховувати дітей, вести домашнє господарство, фільтрувати інформаційно-соціальний простір?!

Ви – неймовірні і нездоланні! Адже маєте унікальну, потужну зброю: щиру молитву, яка є оберегом для кожного, та чисту душу, здатну наповнювати все навкруги прекрасним.

З весною вас, Берегині! Хай вона буде переможною для вас і всієї України! Натхнення вам, любові та добра!