28.04.2021 5087

Уманський НУС на сім позицій піднявся у рейтингу Scopus-2021

У сучасному динамічному суспільстві, зокрема у сфері освіти, оцінка діяльності ЗВО проводиться незалежними експертами, які неупереджено ранжують учасників. Серед таких загальновідомих й авторитетних рейтингів загальновідомі ТОП-200 Україна, Web of Science, Scopus. І днями саме останній оприлюднив результати масштабного оцінювання закладів вищої освіти України.

Приємним і стимулюючим результатом для колективу Уманського національного університету садівництва стала його позиція у ранжуванні Scopus–2021, де навчальний заклад обійняв140 позицію, покращивши свій попередній показник на 7 пунктів.

Зазначеного результату було досягнуто за рахунок збільшення, у порівнянні з 2020 роком, на 20 % кількості опублікованих у базі Scopus наукових праць вченими університету, на 100% – кількості цитувань і на 4 пункти індексу Гірша.

Така в цілому позитивна картина змін надихає науково-педагогічну спільноту на активізацію та покращення діяльності заради формування сталих тенденцій розвитку особисто кожного та навчального закладу в цілому.

 

Пресцентр Уманського НУС

За матеріалами http://osvita.ua/vnz/rating/82316/