19.12.2020 779

Тихше!.. Святий Миколай іде!

Першим провісником новорічних свят, який веде за собою низочку чарівних, казкових, фантастичних, традиційних для українського народу свят є день Святого Миколая, який відзначають 19 грудня.

Святий Миколай є реальною особою і народився близько 270 років тому в місті Патарі, в Лікії, (Південно-Західна область Малої Азії) в заможній родині. Вельможі ніяк не могли народити спадкоємця, і лише після обіцянки Всевишньому віддати дитину на Боже служіння, Господь подарував грекам-християнам малюка. Великі статки, успадковані від батьків, Миколай роздавав бідним дітям та, аби не принижувати милостинею, підкладав тихенько гостинці чи монети під двері бідних родин. З того часу став Миколай для всіх дітей захисником, опікуном для знедолених та Ангелом-охоронцем, адже, будучи церковним наставником (спершу священником, а згодом – єпископом) – нікому не відмовляв в допомозі.

День Святого Миколая є одним із головних зимових гулянь (торжеств), під час якого чемні та добрі діти мають нагоду отримати солодощі, а неслухи – різочку під подушку. Але малеча дружної родини Уманського національного університету садівництва,  проявляючи слухняність увесь рік, звільнила Святого Миколая від необхідності носити з собою різочки, претендуючи натомість на солодкі подарунки. Саме їх – пакунки з солодощами – люб’язно передавав батькам малюків Миколай, адже правила адаптивного карантину повинні виконувати навіть Святі. Тому й ангелики, а за сумісництвом учасники творчих колективів і профкому університету, не переймалися масовістю на чудодійстві Святого Миколая: кожен з колективу навчального закладу твердо пам’ятає: що менше скупчення лоюдей – то здоровіша університетська різновікова сім’я.

Святий Миколай для всіх є уособленням добра, щедрості, благодійності та високих моральних цінностей. Вже доволі тривалий час вшановування Святого Миколая стало доброю та радісною традицією для членів колективу Уманського НУС. Професійні артисти, працівники Центру культури та виховання студентів, з молодими і талановитими хлопцями та дівчатами яскраво доносять добрі традиції українського народу до сучасників. Відчуваючи прояви піклування та любові колег, ми стаємо добрішими, щасливішими. Дякуємо вам за турботу про нас, наших дітей, шановні організатори та спонсори чарівного незабутнього свята. Колектив вже звик та полюбив гарні сюрпризи та прояви добра від вас, тож хай ваша невичерпна доброта передається кожному і сторицею повертається у дружну велику університетську родину чарівною новою Новорічною казкою, зітканою з див, приємних сюрпризів, наповнену сміхом дітлахів і щастям жити у мирній українській державі.

Тихше!.. Святий Миколай іде!
Тихше!.. Святий Миколай іде!
Тихше!.. Святий Миколай іде!
Тихше!.. Святий Миколай іде!
Тихше!.. Святий Миколай іде!
Тихше!.. Святий Миколай іде!
Тихше!.. Святий Миколай іде!
Тихше!.. Святий Миколай іде!

Тихше!.. Святий Миколай іде!

Окрема вдячність організаторам святкування за креативність у розробці сценарного плану, що не заперечує вимоги й інструкції адаптивного карантину, та профкому університету – за постійну турботу.

Пресцентр Уманського НУС