21.06.2020 4782

Скажіть «Люблю» своєму тату

Скажіть «Люблю» своєму тату
Скажіть «Люблю» своєму тату

Родина для кожного з нас – це птах з великими крильми, одне з яких – мама, а друге – тато. Ці крила огортають нас ніжно, захищають надійно, прокладають дорогу нашого життя впевнено. І якщо про свято мами ми знаємо з дитинства, то День батька для нас, українців, свято відносно нове.

Більшості з нас у житті пощастило. Ми не братимемо ліхтар, як Демосфен, і не шукатимемо справжню людину, адже ми народилися та зростали під його пильним і сповненим піклуванням поглядом, він завжди був і є поруч у тяжкі та радісні хвилини, він підтримує нас у відповідальні моменти життя, щохвилини живучи в серці. Ці слова – про людину, любов якої непоказна, однак всеохоплююча та всепоглинаюча – про батька, тата. І наша впевненість у собі та в тому, що життя прекрасне, безперечно, від тата.

Як багато значить, тато, батько для кожного з нас? Поринаючи спогадами у дитинство, ми згадуємо щасливі моменти, проведені в родинному колі, адже чимало сміху та радості дарував нам татусь. Його очі, сповненні любов’ю, дивляться в саме серце і він без слів розуміє причини наших хвилювань. Він міцно триматиме нашу руку допоки не заспокоїть, буде обіймати, допоки настрій стане гарним. Терплячий, турботливий, мужній, надійний, дивотворець, оптимістичний – це все синоніми слова «тато».

Діти виростають, але роль батька залишається незмінною: захистити, розрадити, підтримати, зрозуміти, допомогти… І вже ставши дорослими, ми починаємо розуміти всі ті приховані та трепетні батьківські почуття. Дякуючи татовим настановам, ми стали самостійними, нас оточують гарні люди, адже це батько навчив, незважаючи на недоліки, любити ближніх, поступатися і з посмішкою та вірою дивитися в майбутнє. Тато повсякчас навчав «бути гарною людиною», розумінню цього слова у всій його повноті та багатогранності.

Тож привітаймо своїх татусів, надійну опору для всієї родини та для кожного з нас на буремному життєвому шляху. І, поки це можливо, скажімо, як сильно ми їх любимо.

Зі святом вас, дорогі татусі!

 

Error