14.03.2013 5968

Шевченківські читання

І мене в сім’ї великій,

В сім’ї вольній, новій,

Не забудьте пом’янути

Незлим тихим словом…

Тарас Шевченко… Геній, мислитель, пророк. Людина незвичайної долі й незвичайного таланту, що здобула світову славу. Увібравши в себе душу народу, він підніс його духовну велич і красу на найвищу височінь, чим збагатив увесь світ. Тарас Шевченко звеличив Україну, звеличив увесь український народ.

13 березня в читальній залі періодичних видань Наукової бібліотеки Уманського НУС було проведено Шевченківські читання. Активну участь в підготовці та проведенні заходу взяли викладачі кафедри української та іноземних мов Мельник Г.В., Бечко Я.В., Мовчан Л.В., Комісаренко Н.О., Поліщук Н.М., Климюк А.В. Викладачі кафедри обрали після попередніх прослуховувань 32 студентів для участі в конкурсі виразного читання. Усі конкурсанти вразили неповторним виконанням, артистизмом, вмінням передавати словом свій настрій та емоції.

Виступ А. Гуртовенка
Виступ А. Гуртовенка

Компетентне журі у складі Гончаренко І.М., Климюк А.В. та Мовчан Л.В. визначили переможців конкурсу виразного читання поезій Великого Кобзаря:

  • Гуртовенко Артур (12-сп);
  • Керімова Омалія (11-з);
  • Бабій Оксана (21-з);
  • Приз глядацьких симпатій здобув Горський Дмитро(11-ім).

Виступ Пампухи
Виступ Пампухи

Цікавою та повчальною для всіх присутніх виявилася розповідь ст. викладача Поліщук Н.М. про кохання в житті  Шевченка «Я так ніжно їх любив». Ст. викладач Климюк А.В. розповіла уривок з поеми «Тризна», яку поет присвятив  Варварі Рєпніній, дочці полтавського генерал-губернатора.

 Без малодушной укоризны

 Пройти мытарства трудной жизни,

 Измерить пропасти страстей,

 Понять на деле жизнь людей.

 Прочесть все черные страницы,

 Все беззаконные дела...

 И сохранить полет орла

 И сердце чистой голубицы —

 Се человек!..

Переможці конкурсу виразного читання
Переможці конкурсу виразного читання

Наприкінці заходу помічник ректора з виховної роботи  Гончаренко І.М. висловила слова подяки організаторам та учасникам заходу за те, що всі присутні мали змогу торкнутися серцем Шевченківських творів і пройнятися їхнім духом, тим самим набралися сили виконати поетові заповіти.

Ганна Мельник,

викладач кафедри української та іноземних мов