26.12.2012 7853

Результати проведення ХІІІ Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика

      Згідно з наказом Головного управління освіти і науки Черкаської обласної державної адміністрації від 22.10.2012р. №559 «Про проведення ХІІІ Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика» на кафедрі української та іноземних мов Уманського НУС було проведено I етап конкурсу, в якому взяли участь кращі знавці української мови усіх факультетів.

Проведення ХІІІ Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика
Проведення ХІІІ Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика

     Серед студентів вищих навчальних закладів конкурс проходить у три етапи: вузівський, обласний, національний.

     Відповідно до ІV рівня складності для студентів вищих навчальних закладів ІІІ–IV рівня акредитації (крім філологічних факультетів) були розроблені конкурсні завдання. За результатами перевірки конкурсних робіт було визначено таких переможців:

  • 1 місцеКучер Інна Олексіївна, факультет плодоовочівництва, екології та захисту рослин, 11п група ( викладач Мовчан Л. В.);
  • 2 місцеГорський Дмитро Олександрович, інженерно-технологічний факультет, 11ім група (викладач Поліщук Н.М.);
  • 3 місце – Тихомирова Марія Борисівна, факультет лісового і садово-паркового господарства, 11сп група (викладач Мельник Г.В.).

     Переможці I етапу взяли участь в обласному етапі, який відбувся 15 грудня 2012 року в Уманському державному педагогічному університеті імені Павла Тичини.

     Вітаємо призера II етапу конкурсу знавців української мови (II місце) Горського Дмитра Олександровича та його керівника – Поліщук Н.М. та зичимо подальших успіхів на національному рівні!

Г. В. Мельник,

викладач кафедри української  та іноземних мов