28.02.2022 4999

Ректорат і штаб цивільної оборони забезпечують життєдіяльність університету в умовах війни

П’ятий день Україна потерпає від безпричинної агресії російського загарбника. Збройні Сили України стійко тримають позиції на всіх рубежах, відстоюючи кожен клаптик української землі. У свою чергу кожен з нас має в силу своїх можливостей підтримати військових.

Ректорат Уманського національного університету садівництва з перших днів війни організував Штаб цивільної оборони УНУС, який здійснює оперативне інформування співробітників і студентів про актуальні заходи з запобігання небезпеки та підтримки української оборони в усіх сферах.

Окремо на сайті університету розміщено Інструкцію з цивільного захисту щодо виконання вимог техногенної безпеки, цивільного захисту та порядку дій у разі виникнення надзвичайних ситуацій (https://www.udau.edu.ua/ua/file/W5Vw), у якій можна знайти керівництво з алгоритму дій у надзвичайних ситуаціях.

Цивільним штабом УНУС організоване постійне патрулювання території навчального закладу, підтримується зв’язок з місцевою теробороною. Також на території університету обладнано бомбосховище, що слугує укриттям мирному населенню під час небезпечних ситуацій і в разі ввімкнення сирени тривоги.

Для здобувачів освіти, у зв’язку з ситуацією, що склалася, було скориговано графік навчального процесу. Зокрема, до 13 березня студенти перебуватимуть на позапланових канікулах, однак мають повний доступ до всіх навчальних матеріалів для самостійної підготовки. Викладачі і куратори груп завжди на зв’язку зі своїми студентами. Всі студенти і працівники університету можуть отримати кваліфіковану психологічну онлайн-допомогу.

Декани факультетів, завідувач аспірантури, докторантури забезпечили проведення зі здобувачами освіти інструктаж із техніки безпеки (у дистанційній формі) на основі матеріалів та рекомендацій, розміщених на сайті Міністерства освіти і науки України.

Університетська спільнота тримає внутрішню оборону, аби допомогти Збройним Силам України якнайшвидше здолати карколомного та безпринципного агресора. Єднаймося, міркуймо критично, діймо виважено! Разом ми неодмінно переможемо!

Слава Україні! Героям слава!

Пресцентр Уманського НУ