13.10.2021 4845

Привітання ректора з Покровою і Днем Захисника!

Шановна університетська громадо!

Привітання ректора з Покровою і Днем Захисника!
Привітання ректора з Покровою і Днем Захисника!

14 жовтня ми відзначаємо потрійне, шановане всіма українцями, свято. Його складові – День захисників і захисниць України, Покрова Пресвятої Богородиці та День українського козацтва – є тригранником-оберегом нашої країни, що поєднує в собі звитяжний волелюбний дух минувшини, покровительство вищих сил і сподвижництво та рішучість заступників сучасності.

Важко переоцінити всю важливість цього святкового дня, адже переплетені воєдино лінії трьох потужних компонент формують сучасний символ захисту України. У ньому поєднуються мужність, мудрість, патріотизм, любов до рідної землі не тільки рішучого чоловічого серця воїна-захисника, а й тендітної душі жінки-захисниці. І не лише у цей святковий день, а щомиті, щосекунди вони, захисники та захисниці, боронять свою Батьківщину та її народ. Кожен з нас може приєднатися до їх когорти: не лише активною участю в оборонних діях, а підтримкою моральною та матеріальною, як це вже традиційно повелося в нашій університетській родині, яка співпрацює з волонтерами. Тож пам’ятаймо завжди: разом ми нездоланна сила, а наш святий обов’язок – бути разом і творити самим свою долю.

Шановні захисники та захисниці! Зі святом вас! Хай оберігає вас Покров Пресвятої Богородиці і дух славного українського козацтва! Хай щасливими у міцному родинному колі зростають діти під мирним небом квітучої України!

Ректор Олена НЕПОЧАТЕНКО