18.04.2019 5052

Підсумки першого етапу фотоконкурсу до 175-річчя Уманського НУС

Сьогодні фотографія, як один з видів художнього мистецтва, перебуває на піку популярності. З розвитком технологій і доступністю інформації зйомка людей та предметів на фотокамеру наповнюється зовсім іншим змістом, оскільки можливість самореалізуватися з допомогою фотомистецтва є у більшості бажаючих.

У ногу з сучасними тенденціями художньо-естетичної цифрової моди крокує дружній і креативний колектив Уманського національного університету садівництва. Адже у рамках святкування 175 річниці заснування університету рада студентського самоврядування навчального закладу за підтримки ректорату та профкому провела фотоконкурс-виставку авторських світлин студентів Уманського НУС. Крім вітальної мети, ціллю конкурсу є підтримка розвитку творчих здібностей, виховання естетичного та художнього смаку й творчої ініціативи молоді, а також сприяння розвитку фотомистецтва як одного з елементів національної свідомості та, водночас, задля забезпечення якісного та змістовного дозвілля молоді.

У конкурсі мали змогу взяти участь студенти й аспіранти, а тематикою першого туру – «Великі світлини маленьких місць» – перейнялося чимало учасників, світлини яких були розміщені на сайті університету. Право на голосування мав кожен бажаючий, а підсумки першого туру підбито 10 квітня. За результатами інтернет-голосування, переможницею за кількістю набраних голосів стала Дар’я Подолянець.

Підсумки першого етапу фотоконкурсу до 175-річчя Уманського НУС
Підсумки першого етапу фотоконкурсу до 175-річчя Уманського НУС

Трійку лідерів замикають фотороботи Каріни Грицай і Дар’ї Подолянець, світлини яких відправлені на виставку в м. Харків, де відбудеться 21-й Зліт студентських лідерів аграрної освіти. Переможниці вже мали нагоду отримати визнання від колег та однокурсників, почути схвальні відгуки друзів про їх творчі здобутки, глибину та змістовність світлин, які в історії університету займуть почесне місце, розказуючи майбутнім поколінням мовчазну історію сьогодення.

Велика вдячність усім учасникам фотоконкурсу, адже ваші світлини надихають, радують і дають змогу в сьогоденні побачити з іншого ракурсу те, на що ми в побуті звикли дивитися просто. Українська природа – найкраща у світі, українські дівчата – найвродливіші, і навіть зима лютує та холодить нас з теплом і затишком, красиво та з любов’ю. Як мальовничо-гарно жити на нашій українській, багатій різнобарв’ям природи, почуттів, емоцій і моментів землі! І хоч би скільки багато поглядів на ці краєвиди та моменти життя у нас не було, ми все одно бачимо досконалу неперевершеність і багатогранність, відчуваючи її душею, відтворюючи через фото.

Вітаємо всіх учасників і запрошуємо до участі у наступному, другому турі, який буде проходити у вересні, де всі охочі матимуть змогу переглянути ще й університетську виставку (роздрукований варіант світлин).

Прес-центр Уманського НУС