08.05.2019 1295

Пам’ятаємо…

8 та 9 травня Україна відзначає День пам’яті та примирення, а також День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. Ці події недаремно переплелися воєдино, адже вони нагадують нам про непересічну роль українського народу у перемозі Об’єднаних націй над нацизмом.

Окремим трагічним змістом закарбована в історії нашої країни ця історична мить, адже наші діди та прадіди, бабусі й прабабусі прагнучи раз і назавжди покінчити з нацизмом, воєнними злочинами, депортаціями та нехтуванням цінності людського життя, що мали місце у роки жахливої кровопролитної війни, поклали на жертовник тієї страшної війни головне – свої долі та життя.

І в ці дні ми вшановуємо їх пам'ять  – людей, які боролися за волю та здобули перемогу над нацизмом і стали для нас, нащадків, великим прикладом любові до майбутніх поколінь.

Колектив Уманського національного університету садівництва теж пам’ятає про лихоліття Другої світової, адже серед тодішніх викладачів і студентів теж було багато героїв, одним з яких став і студент нашого навчального закладу майор Юрій Глібко. Пам’ятник герою, що розташований на території студмістечка, є вічним нагадуванням поколінням нащадків про самовідданість і подвиг звичайного студента. Тож щовесни, у дні пам’яті, колектив університету вшановує захисників, полеглих на фронтах Другої світової.

Пам’ятаємо…
Пам’ятаємо…
Пам’ятаємо…
Пам’ятаємо…

Також представники нашого навчального закладу стали учасниками загальноміських заходів із відзначення Дня пам'яті та примирення і вшанування перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

Пам’ятаємо…
Пам’ятаємо…
Пам’ятаємо…
Пам’ятаємо…
Пам’ятаємо…
Пам’ятаємо…

Шляхом звитяги чоловіків і жінок – уродженців різних куточків України, подумки пройдемо сьогодні, поллємо сльозами світлу пам'ять полеглих у ті страшні роки, які воювали у регулярних арміях або були партизанами, служили у допоміжних формуваннях чи на передовій, пройшли всю війну, залишившись живими свідками тих часів, чи героїчно загинули в боротьбі.

Прес-центр Уманського НУС