07.12.2022 2353

Осмислюємо світ у світлі мудрості Сковороди

До 300-річчя від дня народження Григорія Сковороди в Уманському національному університеті садівництва відбувся мистецький конкурс «Світ Сковороди».

Шанувальники літературного художнього слова, класичного українського мистецтва й української мови та сподвижники історичної спадщини українського народу долучилися до організації заходу на теренах навчального закладу. Світлана Берднікова, художній керівник Центру культури та виховання студентів, як голова організаторського активу, зауважила: «Українському мандрівному філософу Григорію Сковороді – 300 років. Актуальність його мислення вражає усі покоління, а нині мандрівний філософ, про якого написано тисячі книжок, повчає крізь роки: «Люби те, що робиш, а роби – те, що любиш!». Я пишаюся можливістю долучитися до скарбів української спадщини – творів написаних мандрівним філософом. Нині цим конкурсом ми відкриваємо ще одну гарну сторінку в історії університету, яка, сподіваюся, надалі стане традиційною».

У воєнний час всі українці замислилися над сенсом життя. І саме у роздумах Григорія Савича, філософа свободи і життєтворчості, кожен знайде для себе поради, як бути щасливим та який шлях торувати. Тож варто дослухатися до конкурсантів: аспірантів, викладачів і співробітників навчального закладу, які представили загалу творчі здобутки філософа-митця.

Літературно-музичні композиції, пісні-романси, поезія, проза – усі жанри, запропоновані на огляд комісії, вирізняються сценічною культурою, якістю та майстерністю. Нині всі роботи можна переглянути на Youtube каналі університету. Нагородження переможців відбудеться на базі університету садівництва.

Дякуємо всім учасникам за відвагу долучитися до духовних скарбів нації і примножити їх своїм осмисленням! А всім нам зичимо мудрості, вдумливості та зваженого підходу до життя. Адже ми здатні змінити світ!

 

Пресцентр Уманського НУС