27.12.2012 5172

Не хлібом єдиним...

     Ця свята загальновідома істина якнайкраще характеризує вихованців найхліборобнішого агрономічного факультету Уманського національного університету садівництва. Підставою для такої високої оцінки є чітка громадянська позиція студентів, що в черговий раз переконливо проявилася їхньою участю в написанні 9 листопада цього року Всеукраїнського радіо-диктанту Національної єдності. Кафедрою соціально-гуманітарних дисциплін студентів-першокурсників заздалегідь було ознайомлено з історією, умовами та важливістю проведення патріотичного заходу.

     І хоч організаторами конкурсу – Національною радіокомпанією та Президентським фондом Леоніда Кучми “Україна” наголошувалося, що його метою є не чиясь особиста перемога, а якомога чисельніша аудиторія покликана продемонструвати той незаперечний факт, що «українська мова,- як зазначив у Привітанні з нагоди Дня української писемності Президент України Віктор Янукович,- як безцінне надбання народу й надалі буде консолідуючою силою нашого суспільства, надійно захищеною на благо нашої держави», для колективу університету приємно було дізнатися, що із більш як 15 тисяч учасників  цього патріотичного конкурсу в числі призерів виявилися студенти першого курсу факультету агрономії – Христина Василів та Віталій Гончар. Фонд Леоніда Кучми «Україна» нагородив їх аудіодисками та словниками. Доброму десятку їхніх однокашників фортуна цього разу не посміхнулася.

     Мені приємно відмітити, що зазначений успіх не є випадковим: за результатами минулої екзаменаційної сесії Христина, а вона ще й староста групи, стала відмінницею. Не набагато від свого лідера відстав і одногрупник Віталій. Обидва є активними членами Студентського клубу історичного краєзнавства.

     Результати радіодиктанту і успіх наших студентів ще раз доводить, що українська мова – найуніверсальніший феномен історичної пам’яті, ефективний суспільний інтегратор сьогодення і прийдешнього.

      Воістину, не хлібом єдиним...

Іван Пахольчук,

доцент кафедри соціально- гуманітарних

і правових  дисциплін Уманського НУС