30.09.2021 168

Інформованість як запобіжний захід небезпеці

Пандемія COVID-19 не послаблює свої позиції, але в Уманському національному університеті садівництва неухильно дотримуються запобіжних заходів і створюють необхідні у такий складний час умови праці. Окремим аспектом є належний рівень інформованості колективу. І нині, з метою повторного ознайомлення студентської молоді з карантинними умовами санітарно-гігієнічної поведінки, до навчального закладу завітала начальник Уманського міськрайонного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Черкаській області Лариса Качанова.

Інформованість як запобіжний захід небезпеці
Інформованість як запобіжний захід небезпеці

Модератором заходу стала Лариса Розборська, заступник декана виховної роботи факультету плодоовочівництва, екології та захисту рослин, завідувачка кафедри біології.

Університетська молодь Уманського НУС мала нагоду дізнатися про санітарно-гігієнічні вимоги до навколишнього середовища та систем забезпечення закладів ресторанного господарства і про діючі в Україні, залежно від епідемічної ситуації, рівні епідемічної небезпеки поширення COVID-19. «Помаранчевий», нині діючий в Україні, має загальні карантинні обмеження (є винятки за умови вакцинації) щодо закладів ресторанного господарства, адже їх приміщення повинні містити не більше 4 людей за столиком, а відстань між столами становити мінімум 1,5 метри. Лариса Петрівна розповіла про нові правила МОЗ відносно роботи закладів громадського харчування, які відсьогодні вступили в силу в Україні. Але головною протиепідеміологічно профілактикою є вакцинація.

Інформованість як запобіжний захід небезпеці
Інформованість як запобіжний захід небезпеці

Інформованість як запобіжний захід небезпеці
Інформованість як запобіжний захід небезпеці

Інформованість як запобіжний захід небезпеці
Інформованість як запобіжний захід небезпеці

Даний карантин відрізнятиметься від інших тим, що уряд дозволив низку послаблень для людей, які отримали одну чи дві дози щеплення від коронавірусу. За ними, всі обмеження жовтої зони не будуть працювати, якщо всі відвідувачі та щонайменше 80% організаторів концертів, працівників кафе та ресторанів, кінотеатрів, театрів, музеїв, спортзалів і басейнів мають хоча б одне щеплення. Також обмеження не працюють, якщо відвідувачі та працівники мають дійсний (72 год) результат ПЛР-тесту чи експрес-тестування.

Ознайомитися більш детально з правилами роботи закладів громадського харчування можна за посиланням:

http://polvet.gov.ua/uk/news/moz-opublikuvalo-novi-pravyla-roboty-zakladiv-gromadskogo-harchuvannya-yaki-vidsogodni-vstupyly-v-sylu-v-ukrayini-v-ramkah-poslablennya-karantynu/

На завершення зустрічі Лариса Качанова побажала студентам свідомості, здоров’я та чарівної юності.

Колектив Уманського НУС висловлює подяку організаторам та учасникам заходу за дбайливе ставлення до здоров’я університетської родини. Будьте здорові!

 

Пресцентр Уманського НУС