15.03.2023 1172

Європейська комісія збільшує можливості для України у 2023 році в межах Програми Erasmus+

9 березня 2023 року Європейська комісія здійснила перегляд Річної робочої програми Європейського Союзу з освіти, навчання, молоді та спорту Erasmus+ на 2023 рік. Загальний бюджет програми на цей рік було переглянуто в бік збільшення до нової загальної суми 4,43 мільярда євро, що є найвищим річним фінансовим пакетом, коли-небудь досягнутим Програмою Erasmus+.

Збільшений бюджет загалом посилить фінансову підтримку пріоритетів Erasmus+ щодо інклюзії, активної громадянської позиції та демократичної участі, а також щодо зеленого та цифрового переходу в ЄС та на міжнародному рівні.

Переглянута робоча програма передбачає виділення 100 мільйонів євро з бюджету Erasmus+ на 2027 рік для підтримки проєктів, що сприяють освітній діяльності та інтеграції людей, які були змушені виїхати з України в результаті війни, у нове освітнє середовище, а також заходи, що підтримують організації, здобувачів освіти та викладачів в Україні.

Додаткове фінансування дасть змогу підтримати організації-бенефіціари Програми Erasmus+, які фокусують увагу на залученні вимушено переміщених громадян України до своїх активностей. Така діяльність може охоплювати як мовні та культурні інтеграційні курси, так і загальну фінансову підтримку у всіх секторах Erasmus+ для здобувачів освіти та викладачів.

«Ми посилюємо програму Erasmus+ 2023 і, зокрема, її підтримку українцям, які покинули свою країну. Ми запрошуємо нашу спільноту Erasmus+ продовжувати висловлювати свою солідарність, яка була продемонстрована протягом минулого року, щодо учнів, студентів, вчителів та викладачів, які постраждали від війни в Україні. І ми заохочуємо організації, що працюють у сфері освіти та молоді, скористатися можливостями Erasmus+, подавши свої проєктні пропозиції до 22 березня 2023 року», – повідомила Марія Габріель, Єврокомісар з питань інновацій, досліджень, культури, освіти та молоді.

 

Сайт Міністерства освіти і науки України