01.03.2023 2082

Дуальна освіта в УНУС розширює коло фахової спрямованості

В Уманському національному університеті садівництва відбувся круглий стіл на тему «Дуальна система підготовки фахівців для аграрного сектору України».

Дуальна освіта в УНУС розширює коло фахової спрямованості
Дуальна освіта в УНУС розширює коло фахової спрямованості

Метою зустрічі стало підписання Договору, відповідно до якого будуть впроваджені елементи дуальної форми навчання за спеціальністю 201-Агрономія, що якісно підвищить рівень підготовки кваліфікованих кадрів відповідно до стандарту вищої освіти.

Уманський НУС вже має успіхи у сфері дуальної освіти, тому обґрунтована актуалізація напрямів розвитку кадрового потенціалу аграрного сектору економіки в Україні є гарним стимулом для плідної трудової діяльності колективу навчального закладу.

Учасниками зустрічі від університету стали проректор з науково-педагогічної роботи Михайло Мальований, декан факультету агрономії Сергій Полторецький і координатор дуальної форми навчання в Уманському НУС Яна Євчук. Від підприємства ТОВ «Гудвеллі Україна» до зустрічі доєдналися: Стефен Ранч – керівник відділу рослинництва; Ірина Чарковська - фінансовий директор ТОВ «Гудвеллі Україна»; Мар’яна Жовнір – провідний юрист ТОВ «Гудвеллі Україна». У ході круглого столу сторони обговорили низку актуальних пунктів і зобов’язань договору, що стосуються подальшого співробітництва.

Окремо присутні звернули увагу на обов’язки та зобов’язання сторін, передусім – на підготовку фахівців на сучасному науково-методологічному та методичному рівнях, адже України – це не тільки статус аграрної країни на світовій арені, а й належно підготовлені спеціалісти.

 

Пресцентр Уманського НУС