21.10.2013 4852

Зустріч студентів з уманським підприємцем

Зустріч студентів з уманським підприємцем
Зустріч студентів з уманським підприємцем

 15 жовтня 2013 року заступником декана з виховної роботи факультету економіки і підприємництва Уманського національного університету садівництва Власюк Світланою Анатоліївною була організована зустріч студентів з успішним підприємцем міста Умані, директором ТОВ «Лада», Максименком Ігорем Вікторовичем. Подія була приурочена Дню подолання жебрацтва.

Зустріч проходила у формі прес-конференції. Привітавши всіх присутніх студентів, Ігор Вікторович наголосив, що саме молодь є майбутнім нашої нації, якій необхідні фізично та інтелектуально розвинені особистості. Цікава й пізнавальна промова гостя викликала у студентів ряд запитань по розкритій темі, тим самим формуючи думку молодого підприємця у студентів ІІ-V курсів навчання.

Узагальнюючи слова Ігоря Вікторовича, можна прийти висновку, що у бізнесмена має бути ніби «вбудований» арифмометр, більше того – свого роду досконала біологічна електронно-обчислювальна машина з елементами економіко-соціальної надчуттєвості. Крім того, обов’язковим у практиці має бути використання досягнень видатних бізнес-геніїв, досвід яких слід використати як шлях до вдосконалення власного бізнесового апарату.

За свідченням гостя, підприємцем потрібно народитися та в процесі активно розвивати рівень своєї самосвідомості. У 6 років Ігор Вікторович склав свій перший, так би мовити, бізнес-план заробітку під час Різдвяних свят, щоби накопичити перший капітал на велосипед. Ігор Вікторович коротко розповів про себе, та про те, як досяг успіху в житті. Після навчання у Ленінграді у ВВМКУ ім. Фрунзе та року служби у військо-морському флоті у 1989 році приїхав до Умані та, використовуючи практичні поради Д. Карнегі, почав замислюватись, як саме розпочати успішний бізнес. Дев’яності роки характерні для України здобуттям незалежності та змінами в усіх сферах життя. Неприкаяним виявився шлях людини в період майже різкого переходу з одного виду економіки на інший. Це все і сформувало блискучу далекоглядність, визначену з роками та пережитими обставинами.

У 1992 році Максименко І.В. відкрив підприємство з вирощування цукрового буряка та гібридної кукурудзи, на що його розповіддю про аграрний бізнес наштовхнув товариш, який закінчив на той час Уманський сільськогосподарський інститут.

Студентам радить: «...щоб бути успішним підприємцем, треба вміти правильно розрахувати, тобто мати хорошу шкільну підготовку, знати математику. Щоб досягти успіху та бути щасливою людиною, особистий розвиток потрібно поставити на перше місце. Всі зміни в житті залежать від зміни вашого мислення».

За словами підприємця, вся проблема у нашому мисленні – воно у всіх традиційне, а саме розширення світогляду й прогресивність поглядів сприяють розвитку та накопиченню капіталу. В свою чергу, всі підприємницькі ходи можна узагальнити і звести до, наприклад, гри в шахи, де в спрощеному варіанті «любителі» знаходяться на місці споживачів, а гроссмейстери є мільярдерами, які формують ринок. Це економічна гра, де кожен робить хід в силу сприйняття стану речей на гральній дошці. Чітке розуміння причинно-наслідкових компонентів спричиняє пошук проблеми серед свого кольору фігур. Це золоте правило бізнесмена – шукай причину у собі.

Ігор Вікторович зазначив, що підприємець є свого роду композитором із силою менеджера (необхідність розкладу нот за чітко визначеними нормами гри). Причому ця людина має чітко регламентувати рівень обізнаності у справах, так би мовити, «партитури», і нести одноосібну відповідальність за «некоректність гри».

Максименко Ігор Вікторович ознайомив присутніх з відеоматеріалами з уроками багатьох відомих підприємців. Студенти мали можливість подивитися відео-поради відомих успішних бізнесменів світу, таких як Джон Пол Де-Джорія та Алекс Яновський. Гість виразив глибоку захопленість цією людиною й ознайомив присутніх з окремими елементами економічної думки видатного бізнесового генія.

Виступ Ігоря Вікторовича не залишив байдужою свідомість студентства, яка рясно генерувала питання, отримуючи на них конкретні та вичерпні відповіді.

Зустріч студентів з уманським підприємцем
Зустріч студентів з уманським підприємцем

Наприкінці зустрічі гість залишив студентам свої контакти та посилання з порадами для початківців у бізнесі, пообіцявши невдовзі знову завітати до університету, побажав усім присутнім знайти свою стежку в цьому житті та подякував факультету економіки та підприємництва за запрошення.

В свою чергу, факультет економіки та підприємництва хоче висловити свою глибоку подяку за проведений майстер-клас та сподівається на подібні зустрічі у майбутньому.

Зустріч студентів з уманським підприємцем
Зустріч студентів з уманським підприємцем

 

Прес-центр Ради студентського самоврядування

факультету економіки і підприємництва