05.12.2012 11458

Зупини СНІД, щоб він не зупинив тебе!

     Впродовж 4 грудня 2012 року в Уманському національному університеті садівництва проводилась акція «Зупини СНІД, щоб він не зупинив Тебе !!!», приурочена до Міжнародного дня боротьби зі СНІДом. Захід відбувся за організаційної підтримки та участі помічника ректора з виховної роботи, психолога університету, Уманської міської ради та ТОВ «Телерадіокомпанії  ТІМ», Ради студентського самоврядування, Центру культури і виховання та Наукової бібліотеки.

     В рамках акції були проведені різні заходи. Так, 29 листопада впродовж перерв між парами студенти-активісти закликали  присутніх зробити правильний вибір, зачитували у мікрофон шокуючі факти про прогресуючу хворобу, адже поняття «щастя» у кожного різне і перш, ніж щось зробити, необхідно добре подумати, щоб в майбутньому не було прикро і боляче за минулі вчинки.

Зупини СНІД, щоб він не зупинив тебе!
Зупини СНІД, щоб він не зупинив тебе!

     Протягом робочого дня 4 грудня тривала виставка стінгазет академічних груп I та II курсів всіх факультетів, яка засвідчила високу активність та креативність в оформленні матеріалів. Шляхом студентського незалежного голосування серед 20-ти експонованих газет було обрано переможців. Ними стали 11-з (факультет менеджменту) та 15-ас (факультет агрономії) групи, які були нагороджені солодкими призами.

Зупини СНІД, щоб він не зупинив тебе!
Зупини СНІД, щоб він не зупинив тебе!

     З 9.00-12.00 у фойє навчального корпусу № 4 проводилося інтерактивне опитування, анкетування, розповсюдження пам’яток та червоних стрічок. В ході соціологічного дослідження стало зрозуміло, що 90% студентів Уманського НУС володіють інформацією про СНІД,  шляхи передачі вірусу імунодефіциту та заходи запобігання.

     З 10.00 у науковій бібліотеці організовано книжково-ілюстративну виставку, яка триватиме до кінця тижня. Тому усі бажаючі при нагоді можуть завітати до читальної зали.

     З 15.00 години для студентів проводилася відкрита виховна година за участі:

  • помічника ректора з виховної роботи Аніщенко Галини Юріївни  з доповіддю «ВІЛ/СНІД: молодь під загрозою»;
  • практичного психолога вищої категорії Галини Степанівни  Мінченко з доповіддю «Усе в Твоїх руках»;
  • Голови Ради студентського самоврядування Аліни Клименко з доповіддю  «Окремі факти ВІЛ/СНІД». 

     Студентка факультету економіки і підприємництва Юлія Нівеська  – перемож­ниця конкурсу «Кращий студент 2012 року» – витупила з авторським віршем «Сповідь наркомана».

     Метою виховної роботи було висвітлення проблеми СНІДу серед молоді, шляхи поширення хвороби та найважливіше – акцентування на толерантному ставленні суспільства до  інфікованих людей.

     Після завершення виступів було показано відеострічку, в якій піднімається проблема захворюваності.

     До активної роботи долучилися усі присутні студенти залу, які занотовували на спеціально заготовлених листівках свої думки, вислови та салогани. П’ять найкращих з них на думку організаторів були премійовані солодкими подарунками. Серед усіх «думок дня» варто відзначити такі: «Любіть і оберігайте своє життя. Не вбивайте його своїми нерозумними вчинками. Захищайтесь від СНІДу!» або «Не будь байдужий Ти до людини, допоможи ти їй! Не відвертайся, дай їй сили, дай шанс на здійснення всіх мрій!» та ін.

Зупини СНІД, щоб він не зупинив тебе!
Зупини СНІД, щоб він не зупинив тебе!

     Режисерський супровід здійснював Центр культури і виховання.

     Кожен з нас вважає, що проблема СНІДу  деінде, але не поруч. Наведені дані щодо захворюваності та динаміки поширення ВІЛ/СНІД в Україні та Черкаській області, особливо серед молоді, переконливо свідчать, що «чума ХХІ століття» вже на порозі нашого населеного пункту та нашої домівки. Тому бережіть себе, бережіть своє здоров'я! Все у Ваших руках!

Ірина Павленко

Інформаційний сектор університету

Ради студентського самоврядування Уманського НУС