21.09.2022 3221

Зробимо Україну чистою разом!

На підтримку ініціативи Уманської міської ради, Управління освіти та гуманітарної політики, а також у рамках акції «Всесвітній день прибирання» – «World Cleanup Day» – спільнота Уманського національного університету садівництва долучилася до громади свідомих українців – учасників акції «Зробимо Україну чистою разом!», адже екологічна сфера потребує власної лінії оборони.

Незважаючи на майже ідеальний стан довкілля в університетському містечку, всі причетні до цитаделі науки й освіти, як називають місцеві жителі Уманський національний університет садівництва, стали на варті чистоти й екологічної безпеки на місцях.

Зробимо Україну чистою разом!
Зробимо Україну чистою разом!

Зробимо Україну чистою разом!
Зробимо Україну чистою разом!

Відтак було зорганізовано низку цікавих і дієвих заходів. Перш за все, кожен з університетської спільноти влаштував особисте цифрове прибирання, звільнивши власні гаджети, хмарні й електронні сховища та інтернет-ресурси від електронного сміття. Пам’ятаючи, що допомога та благодійність можуть набувати найнеочікуваніших форм і мати різне спрямування, у корпусах і гуртожитках університету з’явилися «скарбнички» для пластикових кришечок, які в подальшому, після переробки, стануть протезами для воїнів, які цього потребують, щоб у майбутньому забезпечити їх повноцінне життя. Окремо, в рамках формування Національної мапи пунктів прийому вторинної сировини були встановлені еколайнери для сортування сміття. Потурбувалися університяни і про очищення довкілля від важких забруднюючих елементів, розмістивши у місцях активного руху колективу навчального закладу утилізаційні бокси для використаних батарейок (акумуляторів). Додатково було налагоджено безперервну діяльність із сортування вторинної сировини та відправки її на переробку, а головне – у всіх був відмінний настрій і спрямування на традиційне прибирання студмістечка. І звичайно ж, зважаючи на реалії сьогодення, університяни попередньо пройшли інструктажі техніки безпеки, діючи повсякчас відповідно до умов безпекової ситуації.

Зробимо Україну чистою разом!
Зробимо Україну чистою разом!
Зробимо Україну чистою разом!
Зробимо Україну чистою разом!

Тож долучайтеся разом з Уманським національним університетом садівництва до акції «Зробимо Україну чистою разом!», робіть фото та сторіси на локаціях, помічаючи себе й організаторів хештегами #побачивприбери, #letsdoitukraine, #worldcleanupday, #цифровеприбирання та фіксуючи результати на сайті letsdoitukraine.org.

Шановні земляки! Нам під силу навіть неможливе: створити з непотребу добриво, з необхідного для утилізації – користь, з воєнних буднів – важливі для здоров’я людства екозустрічі, а трудову діяльність перетворити на фітнес із ковтком чистого повітря і приємним спілкуванням з колегами та молоддю.

Пресцентр Уманського НУС