19.10.2013 5049

Змагання з електронного обліку лісу

«Електронний облік деревини дозволить зменшити кількість незаконних вирубок і в перспективі ця система тільки збільшить рентабельність державних підприємств. До кінця 2012 року ми плануємо, що 70% підприємств перейдуть на електронний облік, а повністю ми запрацюємо в 2013 році» 

Віктор Сівець,

Голова Держлісагентства України

 

16 жовтня в Уманському лісгоспі, на базі Маньківського лісництва відбулися галузеві змагання з електронного обліку деревини серед команд 10 державних лісогосподарських підприємств Черкаської області. На запрошення директора Уманського державного лісового господарства Назаревича Івана Васильовича та головного лісничого Гусака Анатолія Юрійовича, за ходом змагань мали змогу спостерігати студенти, що навчаються за спеціальністю «Лісове господарство».

Змагання з електронного обліку лісу
Змагання з електронного обліку лісу

Як пояснив Анатолій Юрійович, організаторами змагань, які вперше проходять на теренах нашої країни, є Державне агентство лісових ресурсів України та Товариство лісівників України.

Головна мета конкурсу – підтримання і подальше підвищення майстерності працівників, які застосовують у своїй повсякденній роботі електронні засоби маркування та обліку деревини, обмін досвідом та навичками практичної роботи, популяризація лісівничих професій і лісової галузі, залучення широких верств громадськості до більш предметного ознайомлення з функціонуванням, галузевим та загальнодержавним ефектом єдиної державної системи електронного обліку деревини.

Змагання з електронного обліку лісу
Змагання з електронного обліку лісу

Проведення галузевих змагань проходитиме в чотири етапи:

  • приймання деревини на лісосіці від заготівельних бригад;
  • вивезення (переміщення) прийнятої деревини з лісосіки на умовний проміжний склад;
  • приймання деревини на умовному проміжному складі;
  • реалізація деревини з проміжного складу на умовного споживача. 

У викладачів та студентів була можливість поспілкуватись з директорами лісгоспів, отримати фахові відповіді на запитання. В цілому, всі, хто мав можливість побувати на змаганнях, збагатили свої знання, познайомились з майбутніми роботодавцями та підвищили практичний рівень підготовки.

Декан факультету лісового і садово-паркового господарства

Заморський О.О.