20.05.2021 4907

Зі святом Вишиванки!

Зі святом Вишиванки!
Зі святом Вишиванки!

Шановна університетська родино!

Щороку навесні наш рідний Уманський національний університет садівництва розцвітає буйним цвітом. Але не тільки дивовижна природа студмістечка зачаровує всіх яскравими фарбами: у Всесвітній день вишиванки кожен з нас, на знак єдності з багатомільйонним українським народом, одягає яскраву вишиванку – символ братерства та міцного зв’язку з предками.

Кожен візерунок, кожен стьожок – це порив української душі, історія, зафіксована у кольорі нитки та дбайливо перенесена у сучасність руками майстринь. І навіть якщо вишивка машинна, вона все одно символічна та глибока, адже кожну вишиванку ми обираємо не розумом, а серцем. І тому носимо її урочисто, з глибоким почуттям сакральності миті та осяйності душі.

Тож нині, у цей світлий день, зичу всім нам міцного здоров’я та відповідальності, аби мати можливість передати традицію любові до вишиванки нащадкам; добрих помислів і любові – щоб наміри були благими та легко втілювалися в життя; світлих думок і терпіння, бо ж тільки так, у єдності особистій і гармонії душевній, зможемо досягти бажаних цілей. Зі святом всіх!

Ректор Олена Непочатенко