06.06.2020 4751

Зі святом Святої Трійці!

Зі святом Святої Трійці!
Зі святом Святої Трійці!

Щороку на 50-й день після Світлого Христового Воскресіння віруючі відзначають одне з дванадцяти головних церковних свят – Трійцю – день народження Святої Вселенської соборної апостольської Церкви та зішестя Святого Духа на учнів Христових.

Зазвичай наші предки дуже відповідально ставилися до святкування Трійці. Тож ще до початку Зелених Свят намагалися завершити усі побутові справи та прикрасити оселі гіллям дерев (березою, кленом, липою, дубом) і запашними травами (м’ятою, мелісою, чебрецем), адже зелень у цей день символізує відродження всього живого. Ще у цей день прийнято відвідувати святкову церковну службу, під час якої освячуються букети запашних трав і квітів, що стають оберегами оселі на весь рік.

Знаковим для нас, сучасних українців, є повір’я, що на Трійцю не можна думати про погане, сумувати та сваритися. Тому будьмо виваженими та мудрими, цінуймо кожну мить нашого такого яскравого та неповторного життя.

І нині зичимо, щоб Господнє Благословення зійшло на кожну українську родину й огорнуло її щастям, миром і добробутом. Хай серце наповниться тихою радістю, оточення – добрими людьми, дні – гармонією, а життя – добрими справами. Зі святом Святої Трійці!

 

Error