09.03.2021 5008

Живі слова Великого Пророка

Українці та прихильники ідей великого Пророка української землі Тараса Григоровича Шевченка от уже понад 200 років свято зберігають і продовжують традиції, що плекають міць і цілеспрямований розвиток української нації. Тож з метою виховання любові та пошани до творчої спадщини Т.Г. Шевченка, сприяння формуванню патріотично налаштованої особистості, розвитку творчих здібностей здобувачів освіти в Уманському національному університеті садівництва щорічно організовують і проводять інформаційно-просвітницькі, мистецькі та виховні заходи до шевченківських днів: місячники вшанування пам’яті поета, тижні української літературної мови, вечори-зустрічі з читанням віршів і виставковими експозиціями, присвяченими геніальному поету.

Ректор університету Олена Непочатенко, студенти та викладачі Уманського НУС традиційно долучилися до активної просвітницької діяльності, адже цьогоріч Великому Кобзарю виповнюється 207 років. Традиційно на знак пошани було покладено квіти до пам’ятника Пророку, а молодь наввипередки декламувала вірші та поринала у світ ілюстрованої виставки життєпису поета.

Живі слова Великого Пророка
Живі слова Великого Пророка
Живі слова Великого Пророка
Живі слова Великого Пророка

Нині ми знову маємо щасливу нагоду поринути в спомин про людину-пророка, слова якої і нині мають відлуння серед сучасників та нагадують нам: «Борітеся – поборете…». Прислухаємося, йдемо до своєї мети, дякуємо за напутні слова, що світлом осяюють наше життя, вказуючи на силу та нові можливості.

 

Пресцентр Уманського НУС