08.05.2023 1023

Згадаймо жертв Другої світової…

8 травня світова спільнота відзначає День пам’яті та примирення. У цей день світ згадує жертв Другої світової війни, що відзначилася своєю жорстокістю та перетерла жорнами смерті понад 8 мільйонів українців.

Уманський національний університет садівництва та його колектив свято шанує історичну минувшину, вивчаючи її переломні та світлі моменти. І незмінно вшановує пам'ять співгромадян, які поклали життя на протистояння фашизму. Під Другої світової Уманщина теж була окупованою фашистськими загарбниками, зазнала значних втрат і руйнувань. Руїною став і Уманський сільськогосподарський інститут, а його викладачі та студенти залишили навчальний заклад і стали на оборону рідної землі. Вони пліч-о-пліч зі своїми побратимами по зброї відстояли свій край від загарбницького поневолення. І навіки увійшли до літопису світової історії як поборники фашизму. І сьогодні ми ще маємо живих свідків, людей, які пройшли через усі пекла Другої світової війни. Земляки в пам’яті тримають рідних і близьких, всіх хто загинув на фронтах війни в окопах, у полоні та концтаборах, зник безвісти.

Згадаймо жертв Другої світової…
Згадаймо жертв Другої світової…

На жаль, нині українська нація має вкотре пережити пекло війни у протистоянні з недобитками фашистської ідеології – рашистами. Втрачаючи у боротьбі з імперськими посяганнями агресора близьких людей і рідних незнайомців, ми, сучасники, за прикладом наших предків, боронимо рідну землю та свою волю і незалежність. І маємо чітку позицію: найбільша людська цінність – життя, і ніхто не має права зазіхати на нього; найбільша насолода життя – свобода, і ми будемо боротися за неї!

Згадаймо жертв Другої світової…
Згадаймо жертв Другої світової…

Ми схиляємо голови перед пам’яттю всіх, кого поглинула смертельна круговерть Другої світової війни…

Ми примиряємося з їхньою жертвою, яка була недаремною, адже фашистську лавину було зупинено…

Ми не скоримося тим чорним паросткам нацистсько-тоталітарного режиму, що прагне поневолити нашу Батьківщину!

І зі всією відповідальністю, цілеспрямованістю та наполегливістю наближаємо нашу Перемогу над рашизмом!

 

Error