07.04.2020 4964

Здоров’я – нагальна необхідність сьогодення

7 квітня людство відзначає Всесвітній День здоров’я. І хоч нині ця дата припала на загальнодержавний карантин, оптимістам до снаги такий перебіг подій, адже ретельне дотримання правил карантину зміцнить загальне фізичне та психологічне здоров’я і, насамперед, вбереже українців від контактно-побутових шляхів передачі підступного корона вірусу COVID–19.

Всесвітній День здоров’я було започатковано на честь прийняття статуту Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ) ще у 1948 році. І з року в рік він набував нових, удосконалених форм, зміцнюючи прагнення людства до вдосконалення та стимулюючи ріст прихильників здорового способу життя.

Обов’язковим учасником руху за здоровий спосіб життя завжди був і залишається Уманський національний університет садівництва, адже у його стінах виплекано цілу плеяду майстрів спорту всеукраїнського та міжнародного рівнів. Так, тенісний клуб «Тайфун» пишається своїми вихованцями – учасниками спортивних змагань різних рівнів, в тому числі – й Олімпійських ігор; яскравий віночок бронзових, срібних і золотих медалей поклали у скриньку спортивних здобутків навчального закладу багатоборці; найвищу майстерність демонструють на всіх рівнях наші легкоатлети, а професійна гра баскетболістів і футболістів збирає багатьох прихильників цих видів спорту. І це не дивно. Адже талановиті студенти Уманського НУС вміють гармонійно поєднувати навчання, захоплення та прагнення жити у ритмі здоров’я.

От і нині чудовими ідеями здорового проведення часу наповнюються домівки студентів і викладачів під час карантину, які, використовуючи он-лайн платформи та соціальні мережі, не лише навчаються, а й активно займаються спортом у домашніх умовах.

Тож нині гасло «Здоров'я для всіх: будь-кого, будь-де» (Health for all – everyone, everywhere) – не лише супутник цього чудового дня, а й, можна сказати, нагальна необхідність сьогодення. Цінуймо здоров’я та повсякчас пам’ятаймо: «Інвестуючи в здоров’я – ми інвестуємо в своє майбутнє».

Зі святом!

Ректорат

Профком