21.01.2013 7434

З Міжнародним днем обіймів!

     У всьому світі 21 січня відзначається одне з найбільш незвичайних свят - Міжнародний день обіймів (International Hug Day). Він був заснований у США в 1986 році під назвою Національного дня обіймів (National Hugging Day), а потім стрімко розповсюдився по всьому світу. Згідно з традицією свята, дружньо обійняти в цей день можна навіть незнайому людину.

     Ім'я людини, яка вигадала Міжнародний день обіймів, зараз вже ніхто не зможе згадати. Також не відомо, чому датою для цього свята було обрано саме 21 січня.

     Вважається, що ініціаторами свята є студенти. Саме в цей день хлопці та дівчата обіймали один одного без всякого інтимного підгрунтя.

     Обійми супроводять нас протягом усього життя. Ми обіймаємо друзів і рідних при зустрічі, після розлуки, обіймаємо один одного, щоб показати свою радість і вдячність.

    Фактично користь обіймів довели навіть вчені. Крім того, що обійми дарують нам позитивні емоції і почуття безпеки, на думку психологів, вони допомагають нам встановлювати позитивні контакти з людьми. Головним подарунком цього дня є не матеріальні цінності, а, звісно ж, міцні й ніжні обійми.