29.06.2022 4058

З добром у серці разом до Перемоги та миру!

Державні та народні символи України, інтелектуальні бесіди на тему «Ми діти твої Україно», цікаві мультфільми з історичним підґрунтям, майстер-класи з виготовлення ляльки-мотанки «Стефанії» та оберегів, колективне складання вірша і багато солодощів-подарунків чекали на молоде покоління внутрішньо переміщених осіб і дітей колег Уманського національного університету садівництва.

Колектив бібліотеки та Центру культури і мистецтва навчального закладу розробили низку цікавих елементів для присутніх на даній зустрічі, які включили в себе і запрошення долучитися до проведення заходу Світлану Кучеренко, завідуючу відділом народної творчості фольклору та етнографії Одеського обласного Центру української культури. Втікаючи колись зі Слов’янську до Одеси, де вона з родиною мешкали 8 років, навіть не мріяла опинитися в Умані. Щирістю та гостинністю уманців пані Світлана окрилена, тож на знак вдячності готова повсякчас йти на співпрацю, допомагаючи таким, як і її родина, внутрішнім переселенцям. Ляльки-мотанки від Світлани Кучеренко вже неодноразово з’являлися на території Уманського НУС та стали для всіх своєрідним оберегом, зігріваючи серця вже не одному десятку діточок України.

Уманський національний університет садівництва став рідною домівкою й опікуном не лише для власних працівників, а й для тих, хто потребує родинного затишку та тепла у нинішній ситуації воєнних буднів. Допомога університетської родини йде в усіх напрямках: це і волонтерство, і продовольчо-фінансова підтримка, і науково-практична діяльність, і безкоштовні курси з овочівництва та ландшафтного дизайну, екскурсійні тури по студмістечку. Належне дбайливе ставлення до земляків, своєчасна допомога та турботу про людей, які лишилися власного житла, дає можливість вже побачити плоди своєї діяльності. Діти з задоволенням біжать на заходи до університету та випромінюють сяючі посмішки, що є найкращою винагородою для працівників університетської родини, навіть впізнають їх, пригортаються, обіймають.

Шановні колеги та гості університету, учасники і організатори заходу! Прийміть щиру вдячність за професійну організацію та таку необхідну діяльність у сфері допомоги адаптації внутрішньо переміщеним особам. Ваша людяність гідна найвищих похвал і нагород! З добром у серці разом до Перемоги та миру!

 

Пресцентр Уманського НУС