23.08.2019 4759

З Днем прапора!

З Днем прапора!
З Днем прапора!

Синій, як море, як день золотий –

З неба і сонця наш прапор ясний.

Рідний наш прапор високо несім!

Хай він, уславлений, квітне усім!

Гляньте, на ньому волошки цвітуть,

Гляньте, жита в ньому золото ллють.

З жита й волошок наш прапор ясний.

З неба і сонця, як день весняний.

Олександр Олесь

 

День прапора – це свято, коли українці вшановують один з найголовніших державних символів України. Адже саме прапор засвідчує нам щоднини, що ми – нація і живемо у своїй, вільній державі.

Державний прапор України – це стяг із двох рівновеликих горизонтальних смуг синього та жовтого кольорів, що символізують безкрайність українського неба та щедрість ланів нашої землі. І таке сполучення є одним з найдавніших серед сучасних національних прапорів різних країн світу, яке ми успадкували ще від Галицько-Волинського князівства – землі, яку літописці називали Україною. Жовто-синій прапор (із жовтою смугою вгорі) був державним символом Української Народної Республіки. А 28 січня 1992 року синьо-жовтий стяг було визнано Державним Прапором України, що закріплено в 20 статті Конституції України.

І нині український прапор, загартований боями, поневіряннями та вогнем відродження національного духу, майоріє над нашою рідною землею, оберігаючи її та надихаючи нас, українців, на самовдосконалення заради розвитку та стійку життєву позицію.

Зі святом вас, шановні земляки!

Ректорат

Профком