06.09.2019 5417

Яскраві, талановиті, неповторні

Протягом двох останніх днів викладачі, студенти та гості університету отримали справжній заряд позитиву та натхнення: у холі  навчального корпусу № 4 та у приміщенні Наукової бібліотеки до 175-річчя Уманського НУС проходили дві творчі виставки: молодих фотохудожників навчального закладу «Університет очима студентів» і художніх робіт викладачів і студентів.

Обидві виставки вразили глядачів і поціновувачів прекрасного високохудожністю та творчими задумами. Адже до перегляду були представлені роботи як професійних художників, так і митців-аматорів. Всі вони сповнені справжніми, живими почуттями та якимось прихованим світлом, кожен митець має власний почерк, за яким легко впізнати автора, але є і спільне: за словами митців, на створення шедеврів їх надихає любов до університету. А ще у них є одна спільна мрія – створення при навчальному закладі художньої студії чи гуртка художнього мистецтва, куди змогли б приходити студенти та колеги, щоб отримати компетентну допомогу фахівців.

Інна Калієвська, викладач кафедри землеробства, Юлія Майборода, студентка 6-го курсу садово-паркового господарства, Валентина Мамчур, викладач кафедри лісового господарства та завідувач кафедри екології та життєдіяльності Сергій Сонько з великим захопленням розповідають про свої полотна.

У сам же день ювілею цікавими виставками й оригінальними композиціями, присвяченими 175-річчю рідного університету, презентували свої напрацювання та здобутки кафедри та структурні підрозділи навчального закладу, які прикрасили територію навколо Університетської площа.

Так, Наукова бібліотека Уманського НУС представила загалу нові видання підручників і наукових посібників видавництва 2018 – 2019 рр., авторами яких є викладачі нашого університету.

Яскраві, талановиті, неповторні
Яскраві, талановиті, неповторні

Кафедра плодоовочівництва та виноградарства, кафедра біології, кафедра захисту і карантину рослин представили загалу якісну продукцію – результат наполегливої праці та тривалих наукових дослідів. Кафедра екології та безпеки життєдіяльності запропонували до огляду композиції, що характеризують переваги використання енергоефективних і ресурсозберігаючих сонячних панелей.

Яскраві, талановиті, неповторні
Яскраві, талановиті, неповторні

Кафедра фізичного виховання та психолого-педагогічних дисциплін демонстрували спортивні нагороди,доводячи, що вміти жити здорово – це приємно та корисно.

Колектив кафедри геодезії, картографії і кадастру демонстрував відвідувачам виставки приклади застосування професійних інструментів, а також макет вимірювань видобутку вугілля з інженерної геодезії (спроектований викладачем кафедри Сергієм Кононенком).

Цікавою композицією приваблювали до себе гостей і колег представники кафедри садово-паркового господарства, які до дня народження Альма-матер приготували стилізований макет партерної частини дендрологічного парку «Софіївка», вічного супутника ювіляра, та колоритну подарункову флористичну композицію.

Яскраві, талановиті, неповторні
Яскраві, талановиті, неповторні

Кафедра прикладної інженерії представила макети лабораторних робіт: моделі, які вивчають студенти на дисципліні «Теорія механізмів та машин», а ще осцилограф – прилад для вимірювання та запису параметрів електричного сигнал.

Яскраві, талановиті, неповторні
Яскраві, талановиті, неповторні

Кафедра математики і фізики вразила присутніх точністю підняття гарного настрою, влучаючи точно в ціль правильними діями та виставковими матеріалами. Тому до огляду було представлено підручники з фаху, зокрема, серйозну працю «Диференціальна монографія в спеціальних відображеннях» видавництва Olomouc 2015, співавтором якої є наш колега, завідувач кафедри математики та фізики Володимир Березовський.

Кафедра технології зберігання і переробки зерна представила першокласні зразки круп і зерен різних сортів та хлібобулочні вироби з них. У свою чергу кафедра технології зберігання і переробки плодів та овочів запропонувала учасникам дійства феєричний фуршет з можливістю спробувати напої власного виробництва, безумовно, першокласного смаку.

Яскраві, талановиті, неповторні
Яскраві, талановиті, неповторні

Долучилися до виставки кафедри факультету менеджменту, які представили колоритну фотозону «Україна туристична» та піраміду з кришталя, вщент наповнену ігристим вином. Тож охочі з задоволенням користувалися нагодою та робили яскраві позитивні світлини, адже 175 років буває лише раз в житті.

Яскраві, талановиті, неповторні
Яскраві, талановиті, неповторні

Оригінально представили власні наукові та методичні напрацювання у вигляді підручників, посібників кафедри менеджменту, обліку і оподаткування, фінансів, банківської справи та страхування, маркетингу, підприємництва, торгівлі та біржової діяльності й економіки. Композицію «Еволюція техніки» представила кафедра інформаційних технологій.

Від світанку милувала Університетську площу колоритними снопами пшениці, українськими вишиваними рушниками та зразками зерен кафедра загального землеробства. А імпровізована піч з рум’яненьким буханцем спокусливо закликала присісти до теплої лави, щоб набратися тут мудрості та душевного спокою. А кафедра генетики, селекції рослин та біотехнології зробила вдалий проект до ювілею рідного навчального закладу створивши справжній шедевр показавши історію розвитку генетики та селекційного процесу від прадавніх пшениць до сучасних, високопродуктивних (високобілкових) сортів, які створено за використання біотехнологічної ланки.

А державний символ України, зроблений з необмолоченої гречки та зерен кукурудзи, став справжньою родзинкою на іменинному торті Уманського національного університету садівництва.

Тож вкотре всі переконалися: наші колеги вміють об’єднати наукові досягнення, мудрість і навики поколінь з оригінальним задумами.

Яскраві, талановиті, неповторні
Яскраві, талановиті, неповторні

Прес-центр Уманського НУС

Рубрика: Студенту