14.05.2018 4837

Якщо темно – то треба світити

З часів Київської Русі формувалась свідомість і менталітет нашого народу. Україна багато часу провела під гнітом різних імперій і держав, намагались підірвати її християнську віру, а мова потерпала від несправедливих утисків, довгий час називаючи «малороською». Загалом на долю нашого народу випало немало випробувань. І навіть сьогодні нашим випробуванням є збройна агресія сусідньої держави, що триває вже понад 4 роки. Тож величезна кількість українців стали бійцями Нацгвардії та добровольцями Антитерористичної операції, щоб захистити свою державу. І в лавах цих відважних вояків перебуває і Руслан Давидович.

Руслан Давидович знаходився в зоні АТО з весни 2014 року по вересень 2015. Був заступником командира мотострілецького взводу 23 батальйону територіальної оборони «Хортиця». Це дюдина із творчою і чуттєвою душею. Очі старшого сержанта кольору Синевиру і такої ж незмірної глибини. В них – любов до рідних і близьких, до рідного Криму, до України; в них справжня дружба і братерство та спогади, що здатні жахіттями щоночі обпікати свідомість; в них біль і туга, від яких нікуди не дітися. За свою пристрасть до поезії і музики, Руслан під час служби отримав позивний «Гамлет», а ще став лауреатом фестивалю «Пісні, народжені в АТО»

Якщо темно – то треба світити
Якщо темно – то треба світити
Якщо темно – то треба світити
Якщо темно – то треба світити

Студентському активу факультету економіки та підприємництва пощастило бути присутніми на презентації альбому пісень «Посвящається 12.06.2014», що відбулася у штабі волонтерської організації «Разом». Альбом присвячено Євгенію Бурко, Сергію Татарінову та Сергію Шерстньову, яких, на жаль, вже немає з нами. Але світла пам’ять про них живе у серцях всіх, хто їх знав, та у піснях Руслана.

Також на презентації відбулося  нагородження медалями «За гідність і патріотизм», які призначаються за громадянську мужність, патріотизм, громадську активність та самовідданість, спрямовані на об’єднання громадян України у прагненні суверенності та розвитку держави. Їх отримали багато волонтерів, серед яких і заступник декана з виховної роботи факультету економіки і підприємництва Світлана Власюк.

Щиро вітаємо всіх з нагородами та з презентацією альбому пісень і пам’ятайте: минуле вже нам не підвладне, але майбутнє залежить від нас!

Якщо темно – то треба світити
Якщо темно – то треба світити

 

Анастасія Резнік,

заступник голови ради студентського самоврядування факультету економіки і підприємництва