20.02.2017 5972

Якби час можна було повернути назад, я все одно обрала б УНУС!

Кожен з нас рано чи пізно постає перед вибором професії. І в цьому випадку ми поринаємо у вир інформації щодо спеціальностей, перспектив, варіантів здобуття вищої освіти.

Та хто ж краще розповість про ту чи іншу професію, ніж випускники та діючі студенти? Отож, знайомтеся: спеціальність «Фінанси, банківська справа та страхування».

Тетяна Любінська, випускниця, експерт з обслуговування клієнтів, ОТП Банк м. Вінниця
Тетяна Любінська, випускниця, експерт з обслуговування клієнтів, ОТП Банк м. Вінниця

«Життя кожної пересічної людини тісно пов’язано з фінансами. Більшість людей вважають, що фінанси – це гроші. До вступу в університет моє бачення цього твердження нічим не відрізнялось від вище сказаного. Та насправді гроші – це лише піщинка в морі фінансової системи. 

Найдосвідченіші викладачі кафедри фінансів, банківської справи та страхування Уманського національного університету садівництва – справжні фахівці фінансової справи – донесли до нас просту істину: як планета Земля обертається навколо Сонця, так і фінанси обертаються в усьому світі. Адже фінанси – це всі відносини, які виникають у повсякденному житті кожного з нас, переплітаючись із фінансовою системою держави, світу, хоч ми цього і не помічаємо.

На даний час, я можу сказати з впевненістю, що освіта в УНУС дала мені незамінні знання та навички з цієї такої складної на перший погляд, але такої цікавої професії – фінансист. І якби час можна було повернути назад, я все одно обрала б УНУС!»

Володимир Лелека, випускник, спеціаліст І категорії відділу економічного розвитку виконавчого комітету Уманської міської ради
Володимир Лелека, випускник, спеціаліст І категорії відділу економічного розвитку виконавчого комітету Уманської міської ради

«Наше життя це не хаотичний перебіг випадкових подій, а чітка система спланованих дій та процесів. Проте цим діям передують наші прийняті рішення. Тим паче, для успішної їх реалізації, потрібно завжди старатись приймати правильні рішення, однак такі вміння не приходять за один день, місяць чи навіть рік.

Чи задумувались Ви коли-небудь, яка наука на землі дозволяє розвинути у собі саме навички аналізу? Ні? А я вам твердо скажу, що ця наука має назву фінанси. Так, саме вона тренує вас майстерно спостерігати за життям, оцінювати процеси та блискавично приймати рішення, що в кінцевому результаті дає виконання правильних та чітких дій. І для успіху в житті людині необхідні тільки такі якості.

Саме під час навчання в Уманському національному університеті садівництва, на кафедрі фінансів, банківської справи та страхування, я отримав такий досвід. Під час навчання мені доводилося постійно аналізувати свої дії, що в кінцевому результаті дозволило зробити правильний вибір та одразу після навчання влаштуватись на престижну роботу у відділі економічного розвитку виконавчого комітету Уманської міської ради».

Анатолій Кравець, студент 4 курсу спеціальності «Фінанси, банківська справа та страхування»
Анатолій Кравець, студент 4 курсу спеціальності «Фінанси, банківська справа та страхування»

«Наша спеціальність на даний момент є найбільш широкопрофільною, надаючи багато можливостей працевлаштування у різних фінансових сферах діяльності.

А ще завдяки вивченню фінансових і економічних дисциплін набуваєш впевненості та вміння розуміти ситуацію в країні та за її межами».

Роман Гордашевський, випускник, підприємець зі США
Роман Гордашевський, випускник, підприємець зі США

«Фінанси, у моєму розумінні, це все, що нас оточує: гроші в кишені, грошові потоки, витрати грошей щоденно. Але перш за все – це планування та заощадження грошей з метою отримання прибутку.

Мало хто задумується, чому саме ціна товарів така, яка вона є. А відповідь на це дають фінанси. І саме освіта в Уманському НУС дала мені базу знать та вмінь виділяти головне в системі фінансів, що нас оточують, бачити в рекламі товарів та послуг приховані підводні камені та приймати зважені рішення.»

Це лише декілька ремарок до звичних слів про спеціальність «Фінанси, банківська справа та страхування». Адже найкращі думки та враження – особисті.

Тож для вступу на дану спеціальність в УНУС обирайте ЗНО з української мови, математики, історії України або іноземної мови.

Усього два кроки – і ти на шляху до успіху!

«Фінанси, банківська справа та страхування» – спеціальність для тих, хто втілює в життя свої бажання!