19.03.2015 5568

XVI Всеукраїнська студентська олімпіада з плодоовочівництва і виноградарства: практичне завдання з овочівництва

В рамках ІІ туру Всеукраїнської студентської олімпіади з плодоовочівництва і виноградарства, що проходила в Уманському НУС 11-13 березня, проходив практичний блок з овочівництва, в рамках якого, під керівництвом доцента кафедри овочівництва Зої Ковтунюк, було поставлено завдання розпізнати насіння овочевих культур. Член мандатної комісії, доцент кафедри овочівництва Уманського НУС Вікторія Кецкало ознайомила учасників олімпіади з порядком та умовами проходження конкурсу.

Із розданих кожному учаснику набору зразків сухого насіння у пробірках необхідно було ідентифікувати насіння п’ятнадцяти овочевих рослин із зазначенням української та латинської назв. 

Набір зразків насіння овочевих рослин
Набір зразків насіння овочевих рослин

Члени журі, доценти кафедри овочівництва Уманського НУС Зоя Ковтунюк, кафедри виноградарства і плодоовочівництва Миколаївського НАУ Наталія Нікончук та кафедри плодівництва, овочівництва та технології зберігання і переробки сільськогосподарської продукції Вінницького НАУ Сергій Вдовенко здійснювали контроль проходження студентами даного завдання та оцінювання результатів.

Марія Дей (НУБіПУ) під час виконання завдання
Марія Дей (НУБіПУ) під час виконання завдання
Насіння розглядає Наталія Чорна, Львівський НАУ
Насіння розглядає Наталія Чорна, Львівський НАУ
Учасники під час конкурсу
Учасники під час конкурсу

Перемогу в цьому завданні здобула Ольга Кльось (Львівський НАУ), друге і третє місця посіли Валентин Помазнюк і Марія Дей з НУБіПУ. 

  Зоя Ковтунюк, секретар оргкомітету,доцент кафедри овочівництва,

Людмила Худік, наковий співробітник кафедри плодівництва і виноградарства