16.02.2016 5424

Хто знає мову цифр, той володіє світом

Бухгалтер – одна з найважливіших і найпоширеніших професій, без якої не може існувати жодне підприємство й організація. Вона досить престижна в Україні та в інших державах світу.

Хто знає мову цифр, той володіє світом
Хто знає мову цифр, той володіє світом

Історія професії

Професія бухгалтера з’явилася ще в Древній Індії: коли люди почали займатися сільськогосподарською діяльністю, виникла потреба реєструвати факти господарського життя, щоб контролювати дохід.

У 1912 році з'явилися перші теоретичні конструкції в області бухгалтерського обліку, однак стала ця професія популярною у 90-ті роки.

За традицією вважають, що роль бухгалтера полягає лише у веденні обліку і рахунків. Можливо, так і було на початковому етапі розвитку цього виду діяльності, проте на теперішній час бухгалтерська справа зазнала суттєвих змін.

Реалії сьогодення

Нині функції, які виконують бухгалтери, ускладнилися, а їх кількість значно зросла. Сучасний бухгалтер займається не лише веденням рахунків, але й виконує ряд обов’язків, що включають планування та прийняття рішень, контроль і привернення уваги керівництва до порушень, оцінку та аудит діяльності, оподаткування.

Основними рисами кваліфікованого бухгалтера є відповідальність і організованість, володіння математичними здібностями, оскільки доводиться постійно мати справу з цифрами, хороша пам'ять, розвинене логічне мислення.

Фах бухгалтера має стабільно високий попит на ринку праці та значні перспективи. На сьогодні заробітна плата такого спеціаліста складає від 5 000 грн.

Хто знає мову цифр, той володіє світом
Хто знає мову цифр, той володіє світом

Де здобути освіту?

Опанувати цю цікаву і багатогранну професію досить непросто, однак для тих, хто розуміє чи прагне пізнати мову цифр, оволодіти їхніми таємницями Уманський національний університет садівництва радо відкриє двері для навчання за спеціальністю «Облік і оподаткування»!