12.11.2012 7162

Хороший початок породжує гарне закінчення

Пам’ятаю, як колись у школі говорила нам вчителька хімії, що всі ми підемо в університет через дорогу, і її слова стали пророчими. Особисто я пишаюся тим, що навчаюся на факультеті менеджменту Уманського національного університету садівництва, відомого своїми вченими, вимогливими та справедливими викладачами, наполегливими студентами, а також можливістю проходження виробничої практики за кордоном. Навчання в університеті цікаве, студентське життя – різноманітне. Про все це хотілось поділитись з випускниками нашої рідної школи, яка була і залишається найріднішим місцем на Землі.

Саме тому 25 жовтня в бібліотеці Уманського національного університету садівництва було проведено зустріч студентів IV курсу факультет менеджменту з учнями 10 – 11 класів Уманської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №9 під девізом «A new language, a new world» (Нова мова – новий світ).

Хороший початок породжує гарне закінчення
Хороший початок породжує гарне закінчення

Ідея проведення такої зустрічі зародилася ще на початку навчального року за ініціативи старшого викладача кафедри української та іноземних мов Гейко М.О., та креативних і творчих студентів факультету, які з радістю взялися до справи. Емоцій у студентів IV курсу, особливо після закордонного стажування маса, і, звичайно, кожен хоче про все розповісти. Було прийнято рішення провести презентацію країн, в яких побували, розповісти про програми стажування, ну і звичайно ж «share our foreign experience» (поділитись нашим досвідом).

На зустрічі були запрошені високоповажні гості як із школи, так і з університету, серед яких директор школи Тенц І.І., ректор університету Непочатенко О.О., декан факультету менеджменту Вернюк Н.О., вчителі школи та викладачі університету.

Хороший початок породжує гарне закінчення
Хороший початок породжує гарне закінчення

Зі вступним словом до всіх присутніх звернулась ректор університету Непочатенко Олена Олександрівна, колишня випускниця школи №9, яка поділилася теплими спогадами про навчання у рідній школі, побажала успіху всім учасникам та висловила надію на плідну співпрацю.

Ведучою заходу була студентка IV курсу факультету менеджменту і колишня учениця школи №9 Власюк Ірина, яка не лише привітала учасників зустрічі, а і повідомила її мету та програму.

Першою країною, яку презентували, була Німеччина. Студентка IV курсу факультету менеджменту і випускниця школи Джугостранська Альона розповіла про свої враження від країни та її жителів, а також поділилася закордонним досвідом використання у практичній діяльності методів і прийомів менеджменту. ЇЇ розповідь доповнила цікава та змістовна презентація з яскравими фото.

Наталя Масловата розповіла цікаву інформацію про США та про закордонне стажування, зокрема у галузі готельно-ресторанного бізнесу.

Хороший початок породжує гарне закінчення
Хороший початок породжує гарне закінчення

Побувати в Швейцарії випала нагода Анні Дремлюк, випускниці Уманської міської гімназії. Анна працювала на тваринницькій фермі і мала можливість використати свої теоретичні знання, набуті в університеті, у практичній діяльності.

Пшеничний Віталій розповів цікаву та захоплюючу історію про Фінляндію. Йому довелося працювати та жити  два місяці у полуничній столиці Фінляндії – Суоненйокі. Не обійшлося й без випробування на власному організмі всесвітньо відомої «фінської сауни».

Довганюк Денис презентував Данію, але, на жаль, йому не довелось там побувати і тому допомагав йому у виконанні такої почесної місії студент IV курсу Рябоконь Антон, якому пощастило отримати досвід ведення господарства та освоїти передові технології у сільському господарстві, перебуваючи у цій країні протягом двох років.

Цікавою на зустрічі була і спроба учнів школи виступити у ролі журналістів, представників різних газет, які брали інтерв’ю у доповідачів. Спілкувались і доповідачі, і слухачі англійською мовою на досить хорошому рівні.   

На завершення студенткою 41з групи Катериною Вішталь було проведено цікаву вікторину серед учнів, за результатами якої  було визначено трьох переможців з найбільшою кількістю балів: І місце з відривом у один бал виборола учениця 10 класу Ткачук Ніна, почесне друге місце розділили учениця 11 класу Мельник Анна та учениця 10 класу Баланівська Валерія. Переможців було нагороджено почесними призами.

Декан факультету менеджменту  Наталя Олександрівна Вернюк  вручила подарунки, висловила подяку всім учасникам, побажала їм натхнення і успіхів та висловила сподівання, що гарні традиції випускників школи №9 продовжувати навчання в Уманському національному університеті садівництва збережуться і багато із присутніх випускників школи стануть студентами факультету менеджменту.

Хороший початок породжує гарне закінчення
Хороший початок породжує гарне закінчення

А ми в свою чергу хочемо висловити велику подяку всім, хто допомагав у підготовці та проведенні свята: студентам IV курсу факультету менеджменту за підтримку ініціативи та активну участь; працівникам бібліотеки, зокрема заступнику директора бібліотеки Гончаренко І.М., яка всіляко сприяла підготовці заходу, працівникам бібліотеки Мартинюк Т.І. та Гейко В.А., які погодилися допомогти із підготовкою та  оформленням залу бібліотеки,  Михайловій Н.В. за чудову екскурсію для учнів школи по бібліотеці та відділу рідкісних книг та рукописів; деканові факультету менеджменту Вернюк Н.О. за розуміння та неабияку підтримку; ректору університету Непочатенко О.О. за теплі слова і натхнення; директору школи   Тенц І.І., яка була і залишається шкільною мамою для багатьох колишніх випускників школи і теперішніх студентів факультету.

Відоме англійське прислів’я говорить: «Хороший початок породжує гарне закінчення»! Тому ми маємо глибоку надію, що захід пройшов «на ура» і дуже сподіваємося, що це була лише перша серія нашого багатосерійного фільму.

Джугостранська Альона 41-з група 

Хороший початок породжує гарне закінчення
Хороший початок породжує гарне закінчення