21.06.2019 4758

Вшануємо пам’ять жертв війни

Щороку український народ вшановує світлу пам’ять мільйонів земляків, життя яких обірвала Друга світова війна. Жахливими втратами, болем і горем увірвалася вона в кожну оселю, кривавою хвилею захлинула кожне серце, змиваючи у своєму жахливому вирі долі наших близьких. Поколіннями передаються в українських родинах розповіді про нелюдські аморальні вчинки загарбників. І, пам’ятаючи про ті страшні події, ми свято віримо, що та страшна картина, яку вони споглядали, не повториться, що не лишаться діти сиротами, а мати завжди годуватиме смачною вечерею свого чоловіка.

Колектив Уманського національного університету садівництва шанує пам'ять про тих, хто виніс на своїх плечах увесь тягар тієї страшної війни. Тож напередодні Дня скорботи і вшанування пам’яті жертв війни університетська спільнота вкотре зібралася біля пам’ятника Юрію Глібку, аби покладанням квітів та хвилиною мовчання пом’янути всіх загиблих у трагічні роки загарбницької навали.

Вшануємо пам’ять жертв війни
Вшануємо пам’ять жертв війни

Ми навіки збережемо пам’ять про тих, хто ціною свого життя та здоров’я відстояв перемогу у тій тяжкій війні. Ми пам’ятатимемо всіх, хто став жертвою смертельних жорен нацизму, адже життєвий шлях наших рідних людей – то уроки мужності та патріотизму сучасникам.

Вічна пам’ять загиблим! Світла пам’ять героям!

Прес-центр Уманського НУС