05.06.2019 4443

Всесвітній День навколишнього середовища

Всесвітній День навколишнього середовища Україна відзначає традиційно 5 червня. І він є надважливим не лише для екологічного календаря, а й для кожного з нас особисто.

Охорона навколишнього природного середовища – це нова форма у взаємодії людини та природи, породжена в сучасних умовах. І, насамперед, її реалізація передбачає активну та злагоджену взаємодію державних і суспільних інституцій - технологічних, економічних, адміністративно-правових, просвітницьких і міжнародних, діяльність яких спрямована на гармонізацію існування суспільства та природи, збереження та відтворення природних ресурсів і діючих екологічних співтовариств в ім'я теперішніх і майбутніх поколінь.

Сьогодні екологічні проблеми стоять у ряді найважливіших і визначають рівень благополуччя всієї світової цивілізації, в тому числі  - і нашої країни.

Відзначення цього дня кожного року допомагає привернути увагу суспільства до проблем довкілля, підкреслюючи необхідність зміни відношення людини з споживацького до раціонального використання та відтворення природних ресурсів.

Всесвітній День навколишнього середовища  є прекрасною нагодою зробити свій маленький внесок у здорове майбутнє нашої Планети, гарною спробою зробити наш світ і оточуюче природнє середовище кращим, зеленішим.

Але головне все ж пам’ятати, що лише разом ми велика сила добра, яка зможе зробити довкілля чистішим, адже наше майбутнє залежить конкретно від кожного з нас.

 

Error