10.02.2020 4887

Впевнена хода до вершин спорту

Гордістю Уманського національного університету садівництва й авторитетним осередком фізичного та морального здоров’я є кафедра фізичної культури та психолого-педагогічних дисциплін факультету лісового і садово-паркового господарства. Вихованці та викладачі-тренери кафедри невпинно працюють над тим, щоб студентське життя вирувало у здоровому руслі. Тож і результати діяльності спортсменів вражають своїми звершеннями. І нині, підводячи підсумки минулорічних досягнень, можна сміливо хизуватися фізичною підготовкою колег і студентського активу.

Зокрема, знаковим для університетського загалу є традиційний турнір з волейболу серед чоловічих команд пам’яті Василя Хорсака, що відбувся 16 березня на базі спортивного залу Уманського НУС. В турнірі взяли участь команди  м. Києва, м. Кропивницького та три команди з м.Умані (Уманського НУС, УДПУ, А-Пілон – Умань).

10 квітня у спортивній залі університету пройшли змагання з настільного тенісу в рамках проведення програми Молодіжних спортивних ігор м. Умані серед виборола команда нашого навчального закладу.

15 квітня відбувся Чемпіонат Уманського національного університету садівництва з волейболу серед збірних команд юнаків. Перше призове місце у ньому виборола збірна команда факультету плодоовочівництва екології та захисту рослин.

17 квітня в університеті вирували пристрасті Чемпіонату Уманського НУС з волейболу серед збірних команд дівчат, у якому першість дісталася команді факультету менеджменту.

22 квітня  на стадіоні «Сокіл» команда Уманського національного університету садівництва взяла участь у «Легкоатлетичному кросі молодіжних спортивних ігор 2018 – 2019 рр. », довівши ще раз рідному місту, що студенти Уманського НУС є не лише розумними та потенційними науковими працівниками, а й здоровою та фізично загартованою молоддю.  

13–15 травня легкоатлети Уманського національного університету садівництва взяли участь у «Змаганнях з легкої атлетики, молодіжних спортивних ігор серед студентів міста Умані».

Успішною була участь збірної університету у ХIV літній Універсіаді України з настільного тенісу, яка проходила у м. Чернігів. На фінальні змагання з’їхалися спортсмени з 25 ЗВО України. Право Уманського національного університету садівництва представляти Черкаську область було надано в повному складі нашій збірній команді, як чемпіонам обласної спартакіади. Результат змагань – першість команди нашого університету серед усіх учасників!

24-26 травня у м. Кропивницькому відбулися змагання з легкої атлетики на ХІV літній Універсіаді України, в яких взяли участь у складі збірної команди Черкаської області і кращі спортсмени Уманського НУС.

22 червня у м. Черкаси в спортивному комплексі «Будівельник» відбувся фінал Чемпіонату Черкаської області з баскетболу серед чоловічих команд. Збірна команда Уманського НУС виборола одне з призових місць.

22–23червня у Кропивницькому проходив Чемпіонат України–2019 з атлетики, в якому взяли участь 25 команд з усіх областей нашої держави Серед 352-ох учасників, наші студенти вибороли срібні медалі, посівши другі місця в «Чемпіонаті національної першості».

18 жовтня в обласному центрі відбулися змагання з легкоатлетичного кросу серед студентів ЗВО Черкаської області, у яких взяли участь понад 70 спортсменів від 7 команд. Результат змагань – 5 місце нашого студента на дистанції 200м серед 45 учасників.

20 листопада на центральному міському стадіоні відбулися змагання з шахів у рамках проведення «Програми Молодіжних спортивних ігор серед закладів вищої освіти ІІІ –ІV рівнів акредитації». Збірна Уманського національного університету садівництва справедливо посіла І командне місце.

З 13 по 27 листопада у спортивній залі Уманського НУС пройшла Універсіада м. Умані серед студентів ЗВО з волейболу, у якій наші юнаки вибороли почесне ІІ місце .

29 листопада в спортивній залі Уманського НУС пройшли змагання з настільного тенісу за програмою XVII Універсіади Черкаської області серед закладів вищої освіти типу: університети, інститути, академії. Збірна команда нашого університету виборола І місце.

20 грудня збірна команда Уманського національного університету садівництва успішно завершила 2019 рік змаганнями з легкої атлетики в рамках проведення програми ХVІІ Універсіади Черкаської області серед закладів вищої освіти.

Дякуємо вам, шановні колеги та студенти, за пропаганду здорового способу життя на обласних, всеукраїнських і міських спортивних аренах. Пишаємося вашими здобутками та досягненнями. Хай рік 2020 приведе вас до перемог та успіхів на всіх нивах розвитку, що пропонує вам життя і наш улюблений Уманський національний університет садівництва! Здоров’я вам та наснаги!

Пресцентр Уманського НУС