16.02.2013 7588

Вітаємо переможців конкурсу «Кращий агробізнес - проект»!

     14 лютого у науковій бібліотеці Уманського НУС було підбито підсумки конкурсу «Кращий агробізнес-проект», започаткованого компанією «Cедна-Агро» – офіційним дистриб’ютором провідних фірм-виробників засобів захисту рослин та насіння. Метою конкурсу був пошук креативних ідей розвитку бізнесу в аграрній сфері економіки, а також виявлення талановитих і активних студентів університету.

     Зі вступним словом до учасників заходу звернувся перший проректор Мостов’як Іван Іванович.

Зі вступним словом до учасників заходу звернувся перший проректор Мостов’як Іван Іванович
Зі вступним словом до учасників заходу звернувся перший проректор Мостов’як Іван Іванович

     Він подякував ініціатору проекту директору ТОВ «Cедна-Агро» Яровому Олегу Станіславовичу за тісну співпрацю з Уманським національним університетом садівництва. Він зауважив, що ВУЗ пишається своїм випускником, який не лише зумів на практиці застосувати отримані знання, а й намагається підтримати талановиту молодь й власним прикладом доводить, що лише працьовита і творча людина може бути успішною у родині, колективі, бізнесі.

     Відповідно до заявленого порядку проведення Конкурсу, його номінантами було обрано дванадцять бізнес-проектів, які студенти презентували під час проведення заключного етапу конкурсу. Журі оцінювало актуальність досліджень, їх новизну і оригінальність, а також їх практичну спрямованість.

     За зазначеними критеріями переможцями було обрано трьох студентів факультету менеджменту. Так, І місце та грошову премію у розмірі 700 $ виборола студентка 31-м групи Чорній Євгенія. Почесне ІІ місце та 200 $ отримала студентка 31-м Гайдамака Юлія, а ІІІ місце з призовим фондом у розмірі 100 $ посіла студентка 31-з групи Василик Інна.

Нагородження: І місце - Чорній Євгенія (31-м група)
Нагородження: І місце - Чорній Євгенія (31-м група)

     Цікавими і змістовними також були наукові роботи та презентації студентів четвертого курсу факультету менеджменту Богачика Павла і Хрипуна Олександра, які на думку директора ТОВ «Cедна-Агро» Ярового О.С., вже є добре підготовленими фахівцями. Особливу увагу привернула презентація бізнес ідеї Бабак Ніни щодо стратегії розвитку аграрної сфери регіону.

Презентація наукової роботи (Олександр Хрипун, студент 4 курсу факультету менеджменту)
Презентація наукової роботи (Олександр Хрипун, студент 4 курсу факультету менеджменту)

     Своїми виступами учасники довели, що для досягнення успіху не варто обирати проторений шлях, а слід іти своєю власною дорогою, випробовувати себе, шукати нерозкриті резерви і розвивати таланти, залишаючись вірним собі і своїм принципам.

     У заключному слові директор ТОВ «Cедна-Агро» Яровий Олег Станіславович відмітив гарну теоретичну підготовку студентів, їх креативність і сміливість. Зазначив, що запропоновані ідеї розвитку агробізнесу в Україні підкріплені ґрунтовними економічними розрахунками. Звернув увагу на вміння студентів аргументовано і чітко висловлювати думки та відстоювати свої переконання. Він наголосив, що нині агробізнес розвивається і потребує ініціативних та освічених спеціалістів, тому проведення таких заходів вигідне і цікаве як майбутнім випускникам, які отримали можливість проявити себе і отримати перший гонорар так і представникам бізнес-структур, які мають змогу формувати резерв кадрів на найближчу перспективу.

Директор ТОВ «Cедна-Агро» Яровий Олег Станіславович відмітив гарну теоретичну підготовку студентів, їх креативність і сміливість
Директор ТОВ «Cедна-Агро» Яровий Олег Станіславович відмітив гарну теоретичну підготовку студентів, їх креативність і сміливість

     Організатори конкурсу подякували всім учасникам і запевнили, що і на далі започаткована співпраця між наукою і бізнесом буде продовжуватись та стане запорукою успішного працевлаштування і кар’єрного росту випускників Уманського національного університету садівництва.


 

Декан факультету менеджменту Н.О. Вернюк,

викладач кафедри менеджменту організацій О.В. Загороднюк