09.11.2021 4777

Вітання з Днем української писемності та мови

Вітання з Днем української писемності та мови
Вітання з Днем української писемності та мови

Шановні колеги та студенти! Розмаїтий і багатогранний, високоінтелектуальний колектив Уманського національного університету садівництва! Вітаю вас з Днем української писемності та мови – найціннішого надбання нашого народу.

Важливим чинником державотворення та національного самоствердження українців споконвіку була мова. Поряд з відповідальністю перед минулими поколіннями за збережений для сучасників щедрий скарб, нині перед нами стоять високі зобов’язання з наповнення спільної скарбниці єдиної державної мови глибинним змістом. Дбаючи про власну мову, ми маємо нагоду повідомити всьому світу про нашу свідому віру у процвітання України у всіх сферах життя держави. І наш духовно сильний колектив університету має наполегливість щоденно працювати в напрямку самовдосконалення і викладачів, і студентської молоді через мову, яка має силу зцілення українського народу та притаманна лише справжній дружній родині.

Бажаю всім успіхів і мирного майбуття, здоров’я та наснаги до постійного пошуку та вдосконалення, адже як казала Ліна Костенко: «Нації вмирають не від інфаркту. Спочатку їм відбирає мову». Ми свідомі подбати про майбутнє сьогодні, це для нас легко. «Наша мова – це доля нашого народу, і вона залежить від того, як ревно ми всі плекатимемо її», – зазначав Олесь Гончар.

Тож зичу всім добра, взаєморозуміння та нових звершень на шляху вдосконалення власної мови. Зі святом!

 

Ректор Олена НЕПОЧАТЕНКО