25.12.2020 4590

Вітаємо вірян західного обряду з Різдвом Христовим

Вітаємо вірян західного обряду з Різдвом Христовим
Вітаємо вірян західного обряду з Різдвом Христовим

У найдовшу ніч проти 25 грудня більшість вірян західного обряду в Україні відзначають Різдво за григоріанським календарем. Свято на честь народження Сина Божого, який поправ усі людські гріхи своєю смертю.

Головною прикрасою свята є ошатно вбрана смерека або ялинка, яку ставлять в оселі. В церкві та оселі споруджують вертепи, які привертають увагу прихожан і гостей добром, сповнюючи їх спокоєм і духовним щастям Діви Марії, малого Ісуса, волхвів, які мирно моляться в оточенні овечок під покровом Різдвяної ночі. Будівлі та вулиці прикрашають величезною кількістю мерехтливих свічечок, аби Ангели-сповісники гарних новин бачили дорогу до хати. Неодмінним атрибутом свята є обмін подарунками, що символізують дари волхвів малюкові Ісусу. Такі вчинки вважаються символом добра, віри та щедрості, приносячи дарувальнику благословення Господнє, духовне багатство та щасливе світо існування. Католицька церква проводить святкові богослужіння, налаштовуючи людей на гарний новий рік і щасливе мирне життя.

Шановні віряни та прихожани католицької церкви! Вітаємо вас зі святом, яке має найвищий статус торжества! Хай ваші оселі наповняться Різдвяним Благословенним світлом, яке принесе достаток, радість, щастя, здоров’я, мир і бажані поповнення у ваші родини. Хай благі вісті щоденно милують, а Ісус Христос, який милостиво викупив наші гріхи, й надалі береже ваші родини та країну.

Пресцентр Уманського НУС