15.12.2021 4840

Висока місія проекту «Норвегія-Україна»

Світ змінюють на краще люди, а саме їхні вчинки. Що ж слугує відправною точкою цих дій? Напевне, любов, яка має кілька облич…

З любов’ю в серці до своєї землі, громадяни України пішли боронити свою Незалежність у 2014 році…

З прагненням допомогти та з повагою до воїнів, в Уманському національному університеті садівництва, у співпраці з проектом «Норвегія-Україна. Професійна адаптація. Інтеграція в державну систему» (NUPASS), навчають ветеранів і членів їх родин знайти свою нішу в малому бізнесі у сільськогосподарському секторі (рослинництво).

З почуттям вдячності воїнам, підприємці Макар Терещенко та Олександр Мороз (фірма «HAZELSTAR»), із села Текуча Уманського району, подарували слухачам курсів саджанці фундука.

З пам’яттю в серці про свого товариша юності, друзі загиблого воїна Володимира Рижака разом із його батьком Юрієм Рижаком, який є ветераном і слухачем курсів, здійснили мрію полеглого друга: висадили горіховий садок із саджанців фірми «HAZELSTAR».

Висока місія проекту «Норвегія-Україна»
Висока місія проекту «Норвегія-Україна»
Висока місія проекту «Норвегія-Україна»
Висока місія проекту «Норвегія-Україна»

У далекому 1994 році в Україні та Норвегії було прийнято рішення надати реальну допомогу воїнам, яких скорочували зі Збройних Сил України. Талант науковців і менеджерів, примножений на фінансову підтримку Норвегії, дав людям, які пройшли пекло війни і біль втрат, можливість реалізувати свій потенціал і відчути себе потрібними.

Дружня допомога Норвегії дає українцям розуміння їх приналежності до Європи та її цінностей,  за які вони вийшли на Майдан у 2013 році. Добра справа, яка розпочалась понад чверть століття тому, спричинила «ефект доміно»: добро поширилось у душах і вчинках людей та поєднало наші країни невидимою, але дуже міцною ниткою.

Світ змінити на краще можуть люди,  якими рухають любов, повага, вдячність, пам’ять.

З вдячністю за Вашу високу місію

Ірина та Юрій Рижак