02.12.2019 4902

ВІЛ – знати, розуміти, попередити

За ініціативи Всесвітньої організації охорони здоров’я, 1 грудня 1998 року, шляхом проголошення соціальних терпимостей і розширення обміну інформацією про ВІЛ/СНІД, було ледь не вперше звернено увагу суспільства на цю проблему. Нині захворювання на ВІЛ є своєрідною чумою ХХІ століття, яка нещадно забирає життя людей.

2 грудня 2019 року в Уманському національному університеті садівництва для студентів та науково-педагогічних працівників, за сприяння народного депутата України Антона Яценка, благодійного Фонду «Сучасне село та місто» й адміністрації закладу вищої освіти проведено тематичний захід для розширення рівня самосвідомості та відповідальності.

До участі було запрошено лікаря Уманської центральної районної лікарні Данила Лещука, який ознайомив присутніх із проблематикою даного захворювання і методами профілактики.

ВІЛ – знати, розуміти, попередити
ВІЛ – знати, розуміти, попередити
ВІЛ – знати, розуміти, попередити
ВІЛ – знати, розуміти, попередити

Лікар підкреслив, що Україні, на жаль, належить одне з перших місць у Центральній та Східній Європі за темпами поширення ВІЛ-інфекції. Визначити наявність ВІЛ в організмі може лише спеціальний тест, оскільки на початку захворювання людина не відчуває жодних симптомів. Відповідно до законодавства України, тестування на ВІЛ є добровільним і безкоштовним, а інформація про результат обстеження – конфіденційною. В нашому місті тестування можна пройти у наркологічному диспансері та «Клініці, дружній до молоді» (вул. Шевченка, 2).

Символом боротьби зі СНІДом є червона стрічка, без якої не обходиться жодна тематична акція. Ця стрічка, як знак розуміння СНІДу, була задумана навесні 1991 року художником Франком Муром. Вона є символом об’єднання зусиль людей, спрямованих на вирішення даної проблеми. Прикріпивши стрічку до свого одягу, людина висловлює підтримку, співчуття та  переживання тим, хто хворий.

Не дамо СНІДу шанс! Будьмо відповідальні та здорові.

При виникненні додаткових запитань можна телефонувати за номером телефону довіри: 0-800-500-451.

Прес-центр Уманського НУС