18.03.2018 4830

Відлуння Градів під гітарний спів

Війна… Хто б міг подумати, що у 21 столітті це слово буде для нас не лише страшним відлунням минулого, а й жахливим болем сьогодення. Хто б міг помислити, що у період демократії нам доведеться виборювати незалежність нашої неньки України, відправляючи під кулі своїх синів, коханих, батьків. І от, попри заперечення здорового глузду, уже четвертий рік поспіль відважні діти нашої Батьківщини боронять її кордони від лихого нападника. Звичайно ж, ці події не могли залишитися без уваги у душах наших захисників та вилилися у чудові, душевні пісні наших воїнів, які не лише вправно володіють автоматами, а й віртуозно справляються з музичними інструментами.

Студентство факультету економіки і підприємництва Уманського національного університету садівництва ніколи не стояло осторонь подій, які відбуваються на теренах нашої країни, і тому не змогли пропустити такий знаковий захід, який відбувся в нашому місті. 17 березня в Уманському міському Будинку культури пройшов ІІ Всеукраїнський фестиваль патріотичної пісні «Пісні народжені в АТО», який відбувся за ініціативи ГО «Уманська міськрайонна волонтерська організація «Разом»».

Активне студентство не лише завітало на фестиваль, а й долучилося до його організації. Привітна молодь зустрічала гостей свята та радо розповідала їм про імпровізовану виставку, яку облаштували в холі Будинку культури.

Відлуння Градів під гітарний спів
Відлуння Градів під гітарний спів
Відлуння Градів під гітарний спів
Відлуння Градів під гітарний спів
Відлуння Градів під гітарний спів
Відлуння Градів під гітарний спів

Також в рамках фестивалю відділ у справах сім’ї та молоді Уманської міської ради провів флешмоб, який був приурочений до річниці окупації Криму, до якого радо приєдналися наші студенти.

Неможливо словами передати ту атмосферу, яка панувала в залі, під час концерту. Пісні, написані та виконані бійцями, пройняли до сліз кожного з глядачів. У цих віршованих, приправлених мелодіями рядках пізнається голос України. Вони є породженням мук та страждань нашого народу і водночас – символом стійкості та незламності. А проведення таких заходів є свідченням того, що Україна була, залишається і буде єдиною та неподільною.

Відлуння Градів під гітарний спів
Відлуння Градів під гітарний спів

Дякуємо організаторам та учасникам за можливість відвідати фестиваль, а також щиро віримо, що з такими захисниками наша Україна буде вільною, мирною та незалежною. Адже пісні, які написані нашими солдатами під час свисту над їхніми головами куль, будуть нетлінним доказом мужності та славетності українського козацького роду!

Ірина Слободяник, голова ради студентського самоврядування факультету економіки і підприємництва